Uitstapjes in de buurt

In Ouddorp aan Zee en omgeving is altijd genoeg te beleven. Bij de receptie vindt u veel informatie. De dames van Noordzeepark staan altijd voor u klaar. Voor leuke evenementen of bezienswaardigheden kunt u ook kijken op www.visitgo.nl. Wilt u een dagje uit in Ouddorp? Ook hier hebben wij veel informatie over.

Gratis brochure aanvragen


#1 - Deltapark Neeltje Jans

Een educatief dagje uit beleeft u in Deltapark Neeltje Jans. Dat is een hele dag genieten van spetterende attracties, zeedieren en de Deltawerken. Kom bijvoorbeeld alles te weten over Max de Mammoet, die 30.000 tot 50.000 jaar geleden leefde. Of bekijk de Deltawerken vanaf een rondvaartboot.

#2 - Goedereede

Ontdek de leuke plaatsen in de buurt van Ouddorp aan Zee. Vlakbij ligt Goedereede. Deze oude stad heeft vele gerestaureerde panden en een pittoreske haven. Ook de mooiste toren van het land bevindt zich in Goedereede. In de toren met een groot carillon zit een museum. Vanaf het dak van de toren heeft u een geweldig uitzicht over het historische stadje, het eiland en de wijde omgeving (Haringvliet, Grevelingenmeer, Noordzee).

#3 - Strandpaviljoen Paal 10

Vlak bij Noordzeepark aan het strand Westerduinpad vindt u Strandpaviljoen Paal 10. Volgens Misset Horeca het beste terras van Nederland. Op het grote terras van het trendy ingerichte paviljoen geniet u altijd van een spectaculair uitzicht. Een hapje eten? Dat doet u in het hippe restaurant. Kinderen zijn van harte welkom! Ook in de winter is Strandpaviljoen Paal 10 open.

Paal10

#4 - De Overkant

"de Overkant" is een culturele, educatieve en maatschappelijke ontmoetingsplaats. De activiteiten bij 'de Overkant' hebben allemaal een motto of een onderwerp op het gebied van cultuur, educatie of zingeving. Zo zijn er muziekuitvoeringen, tentoonstellingen, literaire middagen, cursussen en workshops. Voor meer informatie en het programma kunt u kijken op de website van de Overkant.

#5 - Brouwersdam

De plek om te zijn wanneer u van watersport houdt. Surf- en zeilcentrum Brouwersdam is de juiste locatie om te leren zeilen en surfen, individueel of in groepsverband. Ook leuk: de spectaculaire waterjump. Kom langs en ontdek het zelf. Ook bij Natural High valt genoeg te beleven. Van vliegeren, strandzeilen tot buggy vliegeren en kitesurfen. Belangrijk weetje: de Brouwersdam heeft de meeste zonne-uren van Nederland. En het waait er bijna altijd!

#6 - Faunapark Flakkee

Het Faunapark Flakkee is in 2017 verkozen tot "Het leukste Uitstapje in de regio". U vindt dit dierenpark in Nieuwe-Tonge.

In dit mooi aangelegde dierenpark (25.000 m2) kunt u dieren zien die in bijna geen enkele andere dierentuin te zien zijn, bijvoorbeeld de Hutia's, Bobakmarmotten, Tayra's , Neusberen, Capybara's met jongen en zelfs de Moeraskat.

U wordt begroet door de stokstaartjes terwijl de uilen op u neer kijken en de ara's aan u roepen. Het park beschikt over verharde paden dus de mindervalide bezoeker is van harte welkom.

Het park beschikt over een gezellig terras voor een hapje en een drankje, daarnaast is er een leuke speeltuin voor de kinderen en een 18-holes midgetgolfbaan.

Andere leuke uitjes

Een dagje naar Zierikzee, de tweede Maasvlakte, Burgh-Haamstede of de Mèkkerstee? Ook dit zijn leuke uitstapjes in de omgeving van Ouddorp. Neem contact op met de lokale VVV voor nog meer leuke tips!

Bekijk onze accommodaties