Uitstapjes in de buurt

In Ouddorp aan Zee en omgeving is altijd genoeg te beleven. Bij de receptie vindt u veel informatie. De dames van Noordzeepark staan altijd voor u klaar. Voor leuke evenementen of bezienswaardigheden kunt u ook kijken op www.vvvzeeland.nl. Wilt u een dagje uit in Ouddorp? Ook hier hebben wij veel informatie over.

Hieronder zetten we de leukste uitstapjes alvast op een rij: 

#1 - Deltapark Neeltje Jans

Een educatief dagje uit beleeft u in Deltapark Neeltje Jans. Dat is een hele dag genieten van spetterende attracties, zeedieren en de Deltawerken. Kom bijvoorbeeld alles te weten over Max de Mammoet, die 30.000 tot 50.000 jaar geleden leefde. Of bekijk de Deltawerken vanaf een rondvaartboot.

#2 - Goedereede

Ontdek de leuke plaatsen in de buurt van Ouddorp aan Zee. Vlakbij ligt Goedereede. Deze oude stad heeft vele gerestaureerde panden en een pittoreske haven. Ook de mooiste toren van het land bevindt zich in Goedereede. In de toren met een groot carillon zit een museum. Vanaf het dak van de toren heeft u een geweldig uitzicht over het historische stadje, het eiland en de wijde omgeving (Haringvliet, Grevelingenmeer, Noordzee).

#3 - Strandpaviljoen Paal 10

Vlakbij Noordzeepark aan het strand Westerduinpad vindt u Strandpaviljoen Paal 10. Volgens Misset Horeca het beste terras van Nederland. Op het grote terras van het trendy ingerichte paviljoen geniet u altijd van een spectaculair uitzicht. Een hapje eten? Dat doet u in het hippe restaurant. Kinderen zijn van harte welkom! Ook in de winter is Strandpaviljoen Paal 10 open.

#4 - De Overkant

"de Overkant" is een culturele, educatieve en maatschappelijke ontmoetingsplaats. De activiteiten bij 'de Overkant' hebben allemaal een motto of een onderwerp op het gebied van cultuur, educatie of zingeving. Zo zijn er muziekuitvoeringen, tentoonstellingen, literaire middagen, cursussen en workshops. Voor meer informatie en het programma kunt u kijken op de website van de Overkant.

#5 - Brouwersdam

De plek om te zijn wanneer u van watersport houdt. Surf- en zeilcentrum Brouwersdam is de juiste locatie om te leren zeilen en surfen, individueel of in groepsverband. Ook leuk: de spectaculaire waterjump. Kom langs en ontdek het zelf. Ook bij Natural High valt genoeg te beleven. Van vliegeren, strandzeilen tot buggy vliegeren en kitesurfen. Belangrijk weetje: de Brouwersdam heeft de meeste zonne-uren van Nederland. En het waait er bijna altijd!

#6 - Inspiratiecentrum Grevelingen

Het Inspiratiecentrum Grevelingen is de Grevelingen Experience op de Brouwersdam! Het ideale startpunt van uw verblijf op de eilanden. Het ligt precies op de grens van Zeeland en Zuid-Holland, tussen de Noordzee en het Grevelingenmeer. Wat kunt u hier allemaal doen?

  • Beklim de 26 meter hoge uitkijktoren voor een panoramisch uitzicht 
  • Kinderen gaan op ontdekkingsreis met Casper C. Krab
  • Met de Inspiration Tour haalt u het meeste uit uw bezoek aan Inspiratiecentrum Grevelingen
  • Proef streekproducten met liefde gemaakt  'Aan de Keukentafel'
  • Ontdek de eilanden in de panoramashow
  • Bezichtig wisselende tentoonstellingen
  • Neem een leuk souvenirtje mee naar huis
  • Geniet van een lekker kopje koffie met exclusief gebak

Andere leuke uitjes

Een dagje naar Zierikzee, de tweede Maasvlakte, Burgh-Haamstede of de Mekkerstee? Ook dat zijn leuke uitstapjes in de omgeving van Ouddorp. Neem contact op met de lokale VVV voor nog meer leuke tips!