Algemene informatie over de regio

Ouddorp aan Zee: kustplaats met oeverloze mogelijkheden

Een vakantie in het populaire Ouddorp is een ervaring om nooit meer te vergeten. Ouddorp is dé uitvalsbasis voor een vakantie vol zon, strand, watersport, maar ook ontspanning, historie en natuur. De omgeving rondom ons kindvriendelijke vakantiepark biedt werkelijk voor een ieder wat wils. Van gezinnen tot stellen en van vriendengroepen tot fotografen en cultuurliefhebbers.


Vraag onze gratis brochure aan

Tientallen kilometers aan zon, zee & strand

Bent u een echte strandliefhebber? Dan is Ouddorp uw ultieme ticket naar de zon. De langgerekte kustlijn van Ouddorp biedt eindeloze mogelijkheden om te genieten van de zomer, te zwemmen in de zee, er op uit te trekken met de surfplank of te genieten van een heerlijk roseetje op een van de vele beachclubs en paviljoenen die de Ouddorpse kust telt.

Cultuur en geschiedenis

Ook voor cultuurliefhebbers is het eiland Goeree-Overflakkee een uitstekende keus. Met haar iconische molens, oude vestingstadjes en sfeervolle vissersdorpen is het eiland ruimschoots het bezichtigen waard.

Goeree-Overflakkee is een plek met een wonderlijke geschiedenis. Het eiland was in vroeger jaren grotendeels geisoleerd van het vasteland, wat leidde tot een authentieke, zelfredzame cultuur waarin het boerenleven en de handel over het water floreerden. Deze identiteit is nog altijd terug te zien in de ondernemende mentaliteit van de bewoners, maar ook in de kenmerkende dorpsarchitectuur, de vele historische evenementen en de ongebreidelde liefde voor het Flakkeese boerenleven.

 

Dagje uit? Lees hier onze aanraders


Indrukwekkende natuurgebieden

De natuur van het eiland biedt ruime mogelijkheden voor fietsers, wandelaars en fotografen. Ook kunstschilders weten het ruige duinlandschap van Ouddorp veelvuldig te vinden. U hoeft dan ook niet verbaasd te zijn als u her en der een kunstenaar met zijn schetsblok in de duinen aantreft.

Vanaf onze camping in Ouddorp staat u in no-time in één van de vele natuurgebieden. Uiteraard kunt u bij de VVV wandelroutes vinden voor de gehele omgeving. Onze natuurtip: de Slikken van Flakkee, een geliefd natuurgebied tussen Goedereede en Herkingen. Hier grazen het gehele jaar door Heckrunderen en Fjordenpaarden. U kunt hier op heldere nachten ook naar de sterren kijken; de Slikken van Flakkee behoren namelijk tot de allerbeste sterrenkijklocaties van Nederland.

Ook natuurgebied De Kwade Hoek, op de kop van het eiland, is een bezoek waard. In het gebied, dat beheerd wordt door Natuurmonumenten, zijn drie gemarkeerde wandelroutes, en voor de vogelliefhebbers zijn er diverse observatieposten te vinden.

Heerlijk shoppen en feesten

Bent u iemand die graag winkelt? Dan bent u in Ouddorp en omgeving aan het goede adres. In het centrum van Ouddorp zijn meer dan vijftig winkels gevestigd, waaronder kleding-, schoenen- en cadeauwinkels. Ook voor een leuk souvenir kunt u in het centrum van Ouddorp terecht.

Behalve in Ouddorp kunt u ook in de nabijgelegen stadjes heerlijk shoppen. Zo heeft het pittoreske Middelharnis een groot winkelcentrum en bevind u zich slechts op enkele kilometers van Zierikzee en Hellevoetsluis: 2 plaatsen die ruime mogelijkheden bieden om te winkelen.

's Avonds lekker uit eten of een feestje bouwen in de strandclub? Ook dan zit u in Ouddorp goed! De evenementen in de hippe beachclubs aan de Brouwersdam zijn legendarisch. Ook de sfeervolle uitgaansgelegenheden in Renesse zijn beslist de moeite waard.

Bekijk hier de leukste recreatietips

Prachtige fietsroutes

Als fietsliefhebber raakt u niet uitgefietst op het Zuid-Hollandse eiland. De dijken en polderwegen van Goeree-Overflakkee nodigen uit tot een ommetje, maar ook tot grote rondes van tientallen kilometers. Heel het eiland is verbonden door een groot fietsknooppuntennetwerk, wat het tot een populaire locatie maakt voor wielrenners en liefhebbers van fietstochten.

Liever eilandhoppen? Dat kan via het sluizencomplex van de Haringvlietdam bij Stellendam, of via een oversteek met een van de pontjes. Vanuit Ouddorp aan Zee zit u in korte tijd in de provincie Zeeland, waar u zich uitstekend kunt vermaken in onder meer Burgh-Haamstede, Zierikzee en het sfeervolle Brouwershaven.

Watersport- en recreatie

Liever surfen, duiken of zeilen met de catamaran? Dan is er geen betere watersportlocatie dan de Brouwersdam. U kunt hier heerlijk sportief bezig zijn. Met uw partner en vrienden, maar ook met uw kinderen. Op de Brouwersdam is namelijk voor iedereen plezier te beleven.

Een andere manier van waterrijk vermaak? Dan raden wij u aan een bezoek te brengen aan Neeltje Jans, waar u alles leert over de Deltawerken en de maatregelen die Nederland neemt om ons land te beschermen tegen de zee. Interessant voor u, maar ook voor uw kinderen, want Neeltje Jans houdt volop rekening met het vermaak van de kleintjes.

Bekijk al onze accommodaties