Kom naar de Kwade Hoek

De Kwade Hoek is een getijdengebied op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee. Een kijkje nemen bij de flora en fauna van de Kwade Hoek is zeker de moeite waard! Niet alleen voor de natuurliefhebber, maar ook fietsers en wandelaars komen aan hun trekken in de Kwade Hoek.

Vraag onze brochure aan

De Kwade Hoek bezoeken

Bij een bezoekje aan de Kwade Hoek ontdekt u een stukje `vergeten Nederland`. De naam 'Kwade Hoek' stamt uit een oud tijdperk. Vroeger waren er binnen het gebied wat nu 'de Kwade Hoek' wordt genoemd, verraderlijke stromingen en zandbanken voor de kust. Er zijn daarom ook verschillende schepen vast gelopen. Het gebied werd `de kwaaien hoek` genoemd, vanwege het gevaarlijke water.

In de Kwade Hoek zijn vele soorten flora te vinden. Er bevinden zich met name halofyten in de Kwade Hoek. Dit zijn planten die kunnen groeien in een bodem met een hoog zoutgehalte. Ook vindt u er vele dieren. Vooral de Grutto, Kluut en de Tureluur zijn veel voorkomende vogelsoorten in de Kwade Hoek. Ook insecten en runderen komen voor in de Kwade Hoek. Zeker een bezoekje waard!

Wandel- en fietsroutes in de Kwade Hoek

de kwade hoekOm optimaal te kunnen genieten van de natuur die de Kwade Hoek u te bieden heeft, zijn er verschillende wandel- en fietsrouten uitgezet in de Kwade Hoek. Natuurmonumenten heeft twee wandelroutes uitgezet. De gele route is 2,8 km en de groente route is 4,1 km. De wandelroutes brengen u langs uitkijkpunten, kreken, schelpenpaden en duinenrijen. Ook op de fiets kunt u verschillende routes volgen. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze wandel- en fietsroutes!

De Kwade Hoek is één van de vele schitterende natuurgebieden die u vindt in de omgeving van het Noordzeepark. Door de Slikken van Flakkee bijvoorbeeld, kunt u ook fietsen of wandelen. Of wat dacht u van het uitgestrekte Noordzeestrand. Hier kunt u genieten van zand, zee en de zon!

Overnachten op Noordzeepark

noordzeeparkNa een wandel- of fietsroute gevolgd te hebben in de Kwade Hoek is niets lekkerder dan heerlijk uitrusten. Dit kan op Noordzeepark. Het Noordzeepark ligt in Ouddorp, slechts op een paar kilometer afstand van de Kwade Hoek. Wanneer u komt overnachten op het Noordzeepark hoeft u niet eerst een lange reis naar huis te maken.

Het overnachten op het Noordzeepark kan ook voor een langere tijd. Wij bieden verschillende accommodaties aan tegen scherpe prijzen! Bekijk al onze accommodaties en boek direct uw vakantiehuis! Meer weten over onze vakantiehuizen? Neem contact met ons op!

Boek een last-minute

Boek direct uw vakantiewoning

Veermansplaat 09

Klasse 2. TOP

Gelegen in een zeer rustig en groen gedeelte van het park.

€546
3 Slaapkamers 6 personen
Bekijk woning

Zuiderdiep 41

Klasse 3. Premium

Deze vrijstaande bungalow beschikt over een afgesloten tuin.

€518
3 Slaapkamers 6 personen
Bekijk woning