Zo maak je de mooiste vakantiefoto’s

Heb jij ook zo vaak dat je thuis komt van vakantie en ziet dat je vakantiefoto’s net niet helemaal zijn zoals je had gedacht? Ze zijn bewogen, onscherp of overbelicht. Ook kom je tot de ontdekking dat de horizon helemaal schuin loopt. Met deze tips zijn slechte vakantiefoto’s verleden tijd.

 5 tips voor het maken van de mooiste vakantiefoto’s

Het maken van foto’s is nog niet zo eenvoudig. Als je mooie vakantiefoto’s wilt waar je echt tevreden mee bent, is het aan te raden om je te verdiepen in het maken van foto’s. Meestal zijn een paar kleine aanwijzingen al voldoende om mooie foto’s te maken. Lees hier de tips.

Vrouw maakt foto bij stadje

1. Maak spontane foto’s

Voor het maken van vakantiefoto’s is het leuk om actiefoto’s te maken. Houd je camera gereed en maak foto’s als mensen lachen of als er iets grappigs gebeurt. Foto’s waarop iedereen spontaan lacht zijn vaak leuker dan foto’s waar iedereen geposeerd op staat.  

2. Kies een thema

Maak een mooie serie foto’s over een bepaald thema. Kies bijvoorbeeld voor bloemen, oude gebouwen, lokale mensen, oude auto’s of authentieke tegeltjes. Houd je van het strand? Maak dan een mooie serie foto’s van de duinen en de zee. 

3. Denk aan de belichting

Maak jij ook de meeste foto’s midden op de dag? Het licht is dan niet zo mooi. Vaak is het licht midden op de dag te fel en is je foto overbelicht. De mooiste tijd om foto’s te maken is tussen 7.00 en 11.00 uur en na 17 uur. Als de zon net opkomt of al weer bijna ondergaat, is het licht op zijn mooist. 

Vrouw maakt foto bij de zee

4. Maak foto’s uit verschillende hoeken

Zet jij vaak het object of de persoon die je wilt fotograferen in het midden? Kies eens voor een andere hoek. Wil je een mooie vuurtoren op de foto zetten? Zorg dan dat de vuurtoren links op je beeld staat. Dat geeft een heel ander effect. Maak ook eens een foto heel laag vanaf de grond, of juist vanuit de hoogte. Dat maakt je foto een stuk origineler en interessanter. 

Foto vanaf de grond

5. Volg de horizon

Een scheve foto kan een leuk effect geven, maar komt meestal rommelig over. Zorg dat de horizon recht staat. Houd je camera dus recht, dan is je foto niet ‘ onrustig’. 

Heb je al een vakantiebestemming?

Blijven oefenen met het maken van de mooiste vakantiefoto’s kan alleen als je op vakantie gaat. Heb je al een mooie vakantiebestemming uitgezocht? Als je van zon, zee en strand houdt is Ouddorp aan Zee een perfecte vakantiebestemming. Ouddorp heeft veel zonuren, ligt aan de Noordzee en heeft langgerekte stranden die ook nog eens de schoonste stranden van Nederland zijn. 

Strand Ouddorp

Ook in het voor- en najaar en in de winter is Ouddorp aan Zee een perfecte vakantiebestemming. Lekker uitwaaien met je hond op het strand, de feestdagen doorbrengen in één van de comfortabele vakantiehuizen van het Noordzeepark, of een weekendje weg met de familie.

Hond op het strand

Het Noordzeepark in Ouddorp ligt op loopafstand van het strand en de zee. Ideaal gelegen dus! 

Kies je accommodatie

Het ruim opgezette Noordzeepark ligt aan het Noordzeestrand met zijn brede zandstranden. Het merendeel van de vakantiewoningen staat op een eigen perceel, slechts een enkeling is geschakeld.
Alle bungalows hebben een riante tuin met groot terras. Aan comfort ontbreekt het u niet in uw vakantiewoning. Standaard hebben alle vakantiewoningen een royale woonkamer, luxe badkamer, complete keuken en eigen parkeerplaats(en) voor de deur. Ook een wasmachine en dvd-speler zijn aanwezig. Opvallend aan de vakantiehuizen op het Noordzeepark is de privacy. Vanuit uw raam kijkt u nooit in de tuin van de buren. Op het Noordzeepark zijn ook veel huizen waar huisdieren zijn toegestaan

 

Boek uw accommodatie