Vier je vakantie op het schoonste strand van Nederland!

Strand in Nederland

Vakantie in eigen land kent vele voordelen. Trek bijvoorbeeld naar de kustlijn om heerlijk te ontspannen aan het strand. Wist je dat Noordzeepark aan het schoonste strand van Nederland ligt? Het strand bij Ouddorp is vele jaren op rij uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland tijdens de Schoonste Stranden Verkiezingen. Twijfel je nog waar je heen wilt op vakantie? Kies voor het schoonste strand!

Ouddorp: schoonste strand van Nederland

Stichting Nederland Schoon organiseert elk jaar weer de Schoonste Stranden Verkiezing. Welk strand het schoonst van Nederland is, wordt bepaald door de ANWB-inspecteurs. Het idee achter de Schoonste Stranden Verkiezing is om gemeenten, beheerders en strandpaviljoenhouders aan te sporen om de stranden zo schoon mogelijk te houden. Niet alleen goed voor het milieu, maar natuurlijk ook fijn voor de gasten.

Vrouw relaxt op het strand

Wethouder Arend-Jan van der Vlugt en de teamleiders van de buitendienst namen ook dit jaar de prijs voor het schoonste strand trots in ontvangst: “We werken met allerlei partijen intensief samen om de prachtige stranden op Goeree-Overflakkee zo schoon mogelijk te houden voor onze gasten. Geweldig om te zien dat deze inzet wordt beloond met de hoogst mogelijke waardering”.

Ook internationaal is het strand bij Ouddorp opgemerkt. Zo werd de kuststrook in maart door Green Destination top 100 benoemd tot beste duurzame kustbestemming wereldwijd. Bovendien zijn de stranden bij Ouddorp en de Brouwersdam en diverse jachthavens bekroond met acht blauwe vlaggen. Deze vlaggen staan voor veilig en schoon.

Wil jij ook helpen om het strand schoon te houden?

Je bent meer dan welkom om vakantie te vieren op het schoonste strand van Nederland. Wil je ons helpen met het schoonhouden van het strand? Neem dan je afval netjes mee of gooi het in de prullenbak. Wil je meer doen? Dan kun je ook eens de Strandscanner app uitproberen. Met deze app tel je eenvoudig wat voor afval en welke biologische aanspoelsels er op het strand liggen. Door gebruik te maken van de Strandscanner help je niet alleen Stichting De Noordzee het afval dat je vindt in kaart te brengen, maar maak je ook nog eens kennis met het leven in de zee. Met behulp van de informatie in deze app is het mogelijk om het afvalprobleem bij de bron aanpakken. Download de Strandscanner app voor Apple of Android

Meisje met krab op het strand

Vier je vakantie in Ouddorp!

Boek direct een vakantiehuisje, pak je strandtas essentials en kom gezellig vakantie vieren op het schoonste strand van Nederland!

Ook interessant om te lezen: 7 leuke strandtenten in Ouddorp