Een Ouddorpse Kerst: versier de kerstboom eens ergens anders!

De voorpret naar Kerstmis is begonnen! Het moment is dus aangebroken om na te gaan denken over de cadeaus, de kerstboom, het kerstdiner en de locatie waar je dit jaar Kerstmis gaat doorbrengen. Geen kerstress krijgen nu, want met een verblijf in het Noordzeepark sla je alle vliegen in één klap. In deze blog leggen we je uit waarom dat het geval is en hoe je dit jaar een onvergetelijke Kerstmis tegemoet zult gaan. 

Bekijk ons aanbod tijdens de kerstvakantie

De oorsprong en tradities van Kerstmis

Kerstmis is een belangrijk christelijk feest, waarbij de geboorte van Jezus Christus gevierd wordt. Die viering vind in Nederland elk jaar plaats op 25 december (Eerste Kerstdag) en 26 december (Tweede Kerstdag). Vaste tradities die horen bij Kerstmis zijn: 

 • De versierde kerstboom en de kerststal in huis neerzetten
 • Kerstdiners
 • De nachtmis en andere speciale kerkdiensten 
 • Kerstmarkten en allerlei kerstevenementen
 • Kerstcadeaus onder de kerstboom

Kerstcadeaus

Een Ouddorpse kerst: knus & gezellig! 

Het haardvuur knispert in onze vakantiehuizen en dat is nog maar het begin. Tijdens kerst is het hele vakantiepark in kerstsfeer en ook in de omgeving zijn alle winkels en huizen versierd. Een Ouddorpse kerst is dus knus, warm en gezellig. Daarnaast kun je zelf een goed gezelschap samenstellen, waarmee jij Kerst wil gaan vieren. Onze vakantiehuizen bieden voldoende ruimte voor relatief grote gezelschappen en dus kunnen jullie met z'n allen in hetzelfde vakantieverblijf. Het spreekwoord 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd' gaat hier met Kerstmis zeker op. 

Wat te doen met Kerstmis?

Ouddorp biedt heel veel vermaak tijdens Kerstmis; van lange wandelingen op een winters strand tot en met chique kerstdiners in de vele restaurants. Op IENS zijn alle restaurants in Ouddorp  en omgeving te vinden. Klik vervolgens op de website van een restaurant om erachter te komen of er speciale kerstmenu's of kerstarrangementen zijn. 

Naast de velen mogelijkheden buiten het vakantiehuis, valt er binnen in het vakantiehuis natuurlijk ook genoeg te beleven. Hierbij geven een beknopt overzicht van de mogelijkheden: 

 • Luister met z'n allen een kerstplaylist: Via Spotify of YouTube bestaan er kant-en-klare afspeellijsten voor Kerstmis. Met je vakantiegezelschap kun je ook zelf een playlist afspelen en deze vervolgens grijsdraaien. 
 • Speel een bordspel: Het is heerlijk om bij guur weer een gezelschapsspel te spelen. Onze tips voor leuke bordspellen zijn de hier te lezen. Verder is het ook leuk om het spellen van bordspellen te combineren met het uitpakken van de kerstcadeaus. Laat de winnaar of juist de grote verliezer per ronde één cadeau uitpakken. 
 • Bekijk een kerstfilm: Elke accomodatie heeft een televisie met dvd-speler, dus je kunt volop genieten van kerstfilms. Kies klassiekers uit die je al kent om het gevoel van Kerstmis nog meer te vergroten. Uiteraard kun je ook de televisie aanzetten en bijvoorbeeld kijken naar de kerstspecial van All You Need is Love. 
 • Zelf kerstkoekjes bakken: in elk van de vakantiehuizen zit een complete keuken, dus kun je zelf kerstkoekjes maken. Bekijk hier het recept voor alle benodigdheden. 

Kerstkoekjes

Wordt het een witte kerst in Ouddorp?

Dat is natuurlijk altijd gissen, maar het lijkt erop dat we na zo'n warme zomer ook een extreme winter gaan krijgen. Verse poedersneeuw tijdens de kerstdagen is dus iets om rekening mee te gaan houden dit jaar. Alvast in de stemming komen? Beluister 'Let it snow' van Dean Martin. 

Kerstmis

Vijf tips om je buitenshuis net zo thuis te voelen

Als je besluit weg te gaan met Kerstmis dan kan er onverwachts een momentje van heimwee om de hoek komen kijken. Dit ondervang je door van jouw vakantiehuis gewoon een tijdelijk thuis te maken en door tradities die je thuis gewend bent voort te zetten in je vakantieverblijf. Deze vijf tips laten je weten hoe je dit kunt realiseren: 

 1. Zet een hele mooie kerstboom op: Pak naast je feestkleding ook de kerstballen of kerstdecoratie in en neem deze mee naar Ouddorp. Koop vervolgens in de omgeving van Ouddorp een hele mooie en volle kerstboom. Adressen voor kerstboomverkopers zijn onder meer: de Bloemensuper in Ouddorp of tuincentrum Graka in Sommelsdijk. Versier die boom vervolgens met jouw eigen decoraties en je vakantiehuis zal net als thuis gaan aanvoelen.
 2. Herhaal tradities: Eten jullie altijd rollade met Kerstmis of spelen jullie altijd een bepaald bordspel? Regel dan ook dat je dit op Eerste of Tweede Kerstdag weer hebt. 
 3. Neem ook comfortabele kleding mee: Zorg ervoor dat je je sloffen, pyjama en gewoon comfortabele kleding bij je hebt. Je hoeft er niet altijd piekfijn uit te zien met Kerstmis namelijk en lekker huiselijk is ook prima!  
 4. Neem je huisdier mee: Je huisdier is natuurlijk ook onderdeel van je familie. Bij het Noordzeepark zijn huisdieren toegestaan en zijn er diervriendelijke vakantiehuizen te boeken. 
 5. Geef je vakantieadres door: Mensen uit je kennissenkring die niet meegaan op de vakantie kun je op de hoogte stellen van het feit dat je niet thuis bent en je kunt ze jouw vakantieadres doorgeven. Zo komen hun kerstkaarten toch op tijd bij jou en kun je ze mooi uitstallen in je vakantiehuis. Bij onze receptie komt de post dagelijks binnen, dus hier kun je jouw kerstkaarten af komen halen. 

Kerstmis in Ouddorp

Meer Kersttips?

Wil je nog meer Kersttips ontvangen of heb je andere vragen voor ons? Stel deze dan gerust, want we helpen je graag verder. Bel naar +31 (0)187-68 30 99 of klik op de onderstaande oranje button om met ons in contact te komen.   

Neem direct contact met ons op