Tips voor zwemmen met je baby: dit moet je weten!

Ga je op vakantie naar de zee met je baby of met jonge kinderen? Water heeft aantrekkingskracht op kinderen en staat garant voor uren zwemplezier. Ga je zwemmen met je baby? Hoe gaat dat en waar moet je op letten? Lees het hier!

 

Bekijk accommodaties

 

Het Noordzeestrand in Ouddorp aan Zee

Je gaat op vakantie naar de zee. Heerlijk! Genieten aan het strand en afkoelen in de zee. Lange dagen aan het strand waarin je zelf kan uitrusten en de kinderen zich urenlang vermaken op het strand en in het water. 

Oudorp is een heerlijke vakantiebestemming. Prachtige, uitgestrekte stranden en mooie duinpartijen. Wist je dat de Ouddorpse stranden de schoonste stranden van Nederland zijn? 

Moeder en kind bij de zee

 

Zwemmen met je baby

Zwemmen in de zee is echt wel wat anders dan zwemmen in een zwembad. Met baby’s en jonge kinderen moet je aan zee blijven opletten. Soms is de diepte lastig in te schatten, is er stroming of zijn er golven. Let altijd goed op en verlies je kind geen moment uit het oog. 

Je mag zwemmen met je baby zodra je baby zichzelf op temperatuur kan houden. Jonge baby’s kunnen snel onderkoeld raken. Let goed op dat je baby geen blauwe of paarse handen, voeten of lippen krijgt. 

Kind in de zee

 

Tips voor zwemmen met je baby en jonge kinderen

Dit moet je weten als je gaat zwemmen in de zee met je baby of met jonge kinderen. 

 • Doe je kind zwemvleugeltjes of een zwemvestje om

 • Blijf bij je kind in de buurt en verlies het niet uit het oog

 • Laat je kind niet diep het water in gaan, maar tot het punt dat hij nog kan staan

 • Kijk uit voor stroming, kleine kinderen drijven snel af

 • Leer je kind waar je zit op het strand, laat een herkenningspunt zien

 • Kijk uit met opblaasbare bandjes of luchtbedden, deze drijven snel af

 • Ook in het water verbranden kinderen snel. Denk aan waterproof zonnebrandcrème

 • Doe je kind een waterproof polsbandje om met daarop je telefoonnummer. 

 • Let op de vlaggen, blauw, groen, geel of rood (lees hier na meer over vlaggen)

 

Weet jij alles over de kleuren van de vlaggen?

Vlaggen op het strand geven aan of het veilig is om te zwemmen in zee of niet. Let goed op welke vlag er hangt en of je veilig kan zwemmen.

 • De blauwe vlag: hangt er op het strand waar jij naar toe gaat een blauwe vlag? Heel goed, dan weet je dat je op een schoon en veilig strand bent. Op de Ouddorpse stranden wapperen blauwe vlaggen! 

 • De groene vlag: wappert de groene vlag? Ga gerust de zee in en geniet van het zwemmen. Natuurlijk let je continue op je kinderen.

 • De gele vlag: als de gele vlag hangt weet je dat zwemmen gevaarlijk is. Ga nu niet de zee in met je kinderen. 

 • De rode vlag: de rode vlag betekent verboden te zwemmen. Ga absoluut het water niet in, zeker niet met je kinderen. 

Blauwe vlag

En nu heerlijk spelen op het strand

Is het tijd om uit de zee te gaan met je baby en zijn je kinderen klaar met zwemmen? Droog je baby goed af en trek hem kleertjes aan. Smeer je baby goed in met zonnebrandcrème en laat hem liggen of spelen onder een parasol. Zet je baby een hoedje of petje op om verbranding van het hoofdje te voorkomen.

Jonge kinderen vinden het heerlijk om met zand te spelen en bijvoorbeeld kastelen te bouwen. Droog je kinderen eerst af en smeer ze nog een keer goed in met zonnebrandcrème. Laat ze daarna lekker hun gang gaan met zand of ga met ze mee strandjutten. Je zult zien dat kinderen creatief zijn en de mooiste dingen vinden.  

Kind en vader op strand

Zin in een vakantie in Ouddorp aan Zee?

Het Noordzeepark in Ouddorp ligt op loopafstand van het Noordzeestrand. Het Noordzeepark is een heerlijke plek voor een gezinsvakantie. Het park beschikt over mooie vakantiehuizen die comfortabel zijn ingericht. Op het Noordzeepark zijn ook kindvriendelijke vakantiehuizen. Daarnaast heeft het Noordzeepark ook voorzieningen voor kinderen waaronder een speeltuin. Kortom, van harte welkom op het Noordzeepark voor een heerlijke strandvakantie. 

 

Boek direct je accommodatie