Voorzichtig met de zon! Alles over zonbescherming

 

Hou jij ook zo van de zon? Heerlijk genieten van de warme zonnestralen en ontspannen tijdens een dagje strand. Ook is het fijn om een mooie fietstocht te maken op een warme zomerdag. Weet je dat er tijdens een fietstocht verbranding op de loer ligt? Je weet ook vast wel dat kinderen snel kunnen verbranden in de zon. Voorkomen is beter dan genezen, vind je niet?! In dit blog lees je alles over zonbescherming.

Boek je accommodatie


Waarom heb je zonbescherming nodig?

Weet je wat de zon en UV straling met je huid doen? Ze veroorzaken huidschade, huidverbranding en huidveroudering. Wellicht denk je daar niet aan als je geniet van de zon, want we willen graag een bruine kleur op onze huid krijgen. Tegenwoordig weten we steeds meer over de effecten van de zon en de impact van de zon op onze huid. Een goede zonbescherming is nodig om te voorkomen dat de zon schade aanricht in de vorm van huidverbranding of huidveroudering. 

Zonnebrandcreme factor 50

Wat is UV straling eigenlijk?

Als het gaat om de zon hoor je bijna altijd over UV straling. Weet jij eigenlijk wat UV straling is?  UV staat voor ultra violet. En dan is er nog het verschil tussen UVA en UVB. Dat verschil leggen we hier uit: 

 • UVA straling: deze stralen dringen diep in je huid door. Een hoge dosis UVA kan je huid beschadigen en huidkanker veroorzaken. Ook op bewolkte dagen komen UVA stralen op je huid.  

 • UVB straling: deze stralen zorgen ervoor dat je huid verkleurt en kan verbranden. Maar ze hebben ook een positieve werking: ze zorgen voor de aanmaak van vitamine D. 

Zonnbrandcreme op strand

Tips voor UV bescherming

Hoe kun je je het beste beschermen tegen de zon? Lees hier de tips: 

 1. Draag UV kleding
  De meeste UV kleding beschermt tegen UVA en UVB straling. Het dragen van UV kleding is dus een goede basis om je te beschermen tegen te zon. Zeker voor kinderen is er een ruime keus aan UV kleding. 

 1. Gebruik de juiste zonnebrandcrème
  Kies voor een zonnebrandcrème met UVA en UVB bescherming. Let er op dat de zonnebrandcrème ook waterproof is. 

 1. Kies een crème met een hoge beschermingsfactor
  Weet jij soms ook niet welke beschermingsfactor je moet kiezen? Als eerste is de hoogte van de factor afhankelijk van je huidtype. Daarnaast zou je als richtlijn kunnen stellen dat factor 15 in Nederland goed is voor buitenactiviteiten, maar als je echt gaat zonnen heb je minimaal factor 30 nodig. En dan heeft het alleen effect als je regelmatig insmeert, ongeveer om de 2 uur. Voor kinderen is het raadzaam om minimaal factor 30 te nemen. Factor 50 is nog beter. En ook voor de kids geldt: regelmatig smeren! 

 1. Laat de zonnebrandcrème goed intrekken
  Het gebruik van zonnebrandcrème heeft nauwelijks effect als je het niet goed laat intrekken. Laat het minimaal een half uur intrekken voor je de zee ingaat of het zwembad in springt. 

 Vergeet tijdens het inpakken van je strand essentials je zonnebrandcrème niet. 

Strandtas

En nu genieten van je strandvakantie in Ouddorp

Ouddorp aan Zee is een fantastische vakantiebestemming voor een strandvakantie. Geniet van de mooiste en schoonste stranden en van de heerlijke zomerse dagen. Je kunt dagenlang heerlijk zonnen op het strand. Kinderen vermaken zich uren met het bouwen van zandkastelen en het spelen op het strand. En voor de fietsliefhebbers zijn er prachtige fietstochten door en langs de duinen. Ben je een watersporter? Ook daarvoor zijn er genoeg mogelijkheden in en rond Ouddorp. Vergeet ook niet te smeren als je het water op gaat! Wil je nog tips hoe je de zomer cool doorbrengt op Flakkee? 

Accommodatie in Ouddorp voor een heerlijke zomervakantie

Zoek je nog een vakantiehuis in Ouddorp? Kijk dan eens bij het Noordzeepark. Dit vakantiepark ligt op loopafstand van de zee. Je loopt zo naar de prachtige stranden van Ouddorp vanuit je vakantiehuis. Neem contact op of boek direct je accommodatie. 

 Boek direct je accommodatie