Goeree-Overflakkee: meest duurzame bestemming!

Goeree-Overflakkee blinkt uit als het gaat om duurzaamheid! Zelfs zo dat het kustgebied van Goeree-Overflakkee recent is verkozen tot meest duurzame natuurbestemming wereldwijd! Dat gebeurde op de ITB Beurs in Berlijn, de grootste toerismebeurs van de wereld. Genoeg redenen om je vakantie door te brengen aan de Ouddorpse kust!

Green Destinations: internationale prijs voor meest duurzame natuurbestemming

In de verkiezing voor meest duurzame bestemmingen is het kustgebied van Goeree-Overflakkee in de prijzen gevallen! En goed ook! Het is natuurlijk niet zomaar iets dat het kustgebied van Goeree-Overflakkee is verkozen tot meest duurzame natuurbestemming wereldwijd! Deze prestigieuze prijs laat zien dat het Nederlandse Deltagebied het zelfs gewonnen heeft van bijvoorbeeld Lake Tahoe in de VS en Sani Isla in Ecuador, natuurgebieden die internationaal veel bekender zijn.

Het schoonste strand van Nederland ligt in: Ouddorp!

Ouddorp heeft het schoonste strand van Nederland! Dat is iets waar we in Ouddorp natuurlijk heel trots op zijn! De kuststrook van Goeree-Overflakkee heeft in 2018 de hoogste waardering ontvangen tijdens de Schoonste Stranden verkiezing. Het is natuurlijk fantastisch dat de inwoners van Goeree-Overflakkee en de gasten die met vakantie zijn in Ouddorp kunnen genieten van een schoon strand tijdens het zonnen, sporten, wandelen en werken! Vier je vakantie aan het schoonste strand van Nederland.

Strand Ouddorp

De Blauwe Vlag waait in Ouddorp

Ook voor de Blauwe Vlag verkiezing heeft Ouddorp de hoogste onderscheiding gekregen! Dat betekent dat de Ouddorpse stranden voldoen aan criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en veiligheid.
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks uitgereikt wordt aan stranden die veilig en schoon zijn. In Ouddorp zijn we zo trots als een pauw op het prachtige kustgebied dat Goeree-Overflakkee rijk is.    

Natuurgebieden die echt de moeite waard zijn!

Dat Goeree-Overflakkee een echte duurzame, groene bestemming is, zie je niet alleen terug aan de kust, maar ook op het eiland zelf. Naast kilometers lange zandstranden en mooie duinen biedt Goeree-Overflakkee nog veel meer. Prachtige polderlandschappen en adembenemende natuurgebieden zijn absoluut de moeite waard om te bewonderen.

Duinen strand Ouddorp

 Welke natuurgebieden moet je echt gezien hebben?

  1. De Kwade Hoek, hier maak je de mooiste wandelingen langs onverharde wandelpaden en over vlonders.

  2. De Hellegatsplaten, een prachtig natuurgebied met een grote variatie aan bijzondere planten en dieren.

  3. De Slikken van Flakkee, voor de echte natuurliefhebbers! Er leven onder andere Fjordenpaarden en Heckrunderen en een grote diversiteit aan vogels. Vakantiepark Noordzeepark ligt dicht bij de Slikken van Flakkee. Meer weten over de Slikken van Flakkee?

  4. Het Grevelingenmeer met wilde flamingo’s. U hoeft niet naar exotische oorden om flamingo’s te spotten. Ze zijn ‘gewoon’ te bewonderen in het Grevelingenmeer. Het is natuurlijk spectaculair dat er in het Grevelingenmeer flamingo’s overwinteren.

Slikken van Flakkee

Duurzame ontwikkelingen op Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee vinden we het belangrijk dat we verantwoord en/of efficiënt omgaan met energiegebruik en grondstofgebruik. Het streven is om in 2020 energieneutraal te zijn. Duurzame energieontwikkeling is er daar een van. Goeree-Overflakkee breidt steeds verder uit in het opwekken van duurzame energie. Dat wordt op de volgende manieren gedaan:

  • windenergie: er staan verschillende windmolenparken op Goeree-Overflakkee

  • zonne energie: er zijn diverse zonneparken gerealiseerd

  • biogas: een duurzaam alternatief voor aardgas is groengas, geproduceerd door een mestvergisting bedrijf op Goeree-Overflakkee

  • getijdenenergie: de getijdencentrale moet, naast het produceren van energie, ervoor zorgen dat de waterkwaliteit en het ecosysteem in de Grevelingen verbetert dankzij de toestroom van zuurstofrijk zeewater.

Goeree Overflakkee is een topbestemming wat betreft duurzaamheid! Het Noordzeepark ligt in een rustige, mooie omgeving, pal aan het prachtige Noordzeestrand. In deze groene omgeving, met het strand op loopafstand en de prachtige natuurgebieden in de buurt, is het heerlijk vakantie houden. Boek nu uw accommodatie bij het Noordzeepark en geniet van de schoonheid van de natuur dat Goeree-Overflakkee te bieden heeft.  

Boek uw accommodatie