Op vakantie met kinderen: tips voor onderweg

Ga je op vakantie met de auto en zie je zo op tegen de autorit met kinderen? 
Je vakantiebestemming is geboekt, je kijkt er erg naar uit. Qualitytime met je gezin, je moet even niks, je bent er helemaal klaar voor. Maar voordat het zover is staat er een nog een lange autorit voor de boeg. En daar kijk je minder naar uit. Want je hebt (jonge) kinderen en hoe overleef je die autorit op een gezellige manier? Lees hier tips voor onderweg om van de autorit een feestje te maken. 

Vraag de gratis brochure aan


De voorbereiding van de reis

Het kan al enorm helpen als je je kind betrekt in het voorbereiden van je reis. Leg aan je kind uit waar jullie naar toe gaan en welke route jullie nemen. Zorg voor een eenvoudige kaart waarop je de route aangeeft, zodat je kind kan volgen waar jullie zijn. Je zou ook de stopplaatsen op deze kaart kunnen aangeven, zodat je kind weet waar jullie gaan stoppen. 

Bedenk van te voren hoe de kinderen zich kunnen vermaken en zorg dat je alles in huis hebt daarvoor. Een stoelzak voor in de auto kan ook handig zijn. Je kind kan zijn spulletjes dan in de stoelzak voor zich opbergen. 

Kind in auto

De autorit begint: tips!

En dan is het zo ver. Jullie vertrekken. Om te voorkomen dat je kind na een half uur al vraagt: “ zijn we er al?”, hebben we hier tips op een rijtje gezet om de kinderen een leuke autorit te bezorgen zodat ze spontaan de tijd vergeten. 

  • Geef een verrassingszak: Maak een verrassingszak voor de kinderen. Bij goedkope winkels kun je al snel een heel aantal goedkope speeltjes, kleurtjes en kleurboeken en spelletjes kopen. Stop in de zak een aantal snoepjes en/of koekjes en je zult zien…. je kind is er uren zoet mee. 

  • Doe spelletjes met je kinderen: ‘ ik ga op reis en ik neem mee’ en ‘ ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’  zijn spelletjes van vroeger die het nog steeds goed doen. 

  • Lees- en luisterboeken: Lees je kind voor uit een boek wat hij zelf uitgezocht heeft. Wil je zelf even ontspannen? Zorg dan voor een luisterboek zodat je kind voorgelezen wordt via een luisterboek.

  • Reisspelletjes: je hebt speciale reisspellen voor in de auto. Kleine, handige bordspelletjes die vaak met magneetjes werken. Hier kunnen kinderen ook uren zoet mee zijn. 

  • Maak een stempelboekje: een creatief idee om de rit voor je kids wat aangenamer te maken is een stempelboekje. Je maakt zelf een boekje en stempel onderweg plaatsen of attracties af. Hebben ze weer een stempel erbij? Beloon je kids dan bijvoorbeeld met een snoepje of een gezonde snack.

  • Stop regelmatig: zeker voor jonge kinderen is het lastig om urenlang stil te zitten. Stop regelmatig om de benen te strekken, ook voor jezelf wel zo fijn! Bij veel wegrestaurants of stopplaatsen is wel een klein speeltuintje te vinden. 

  • Laat ze films of DVD’s kijken: een bekende tip is natuurlijk om je kinderen filmpjes of DVD’s te laten kijken onderweg. Neem hun lievelings DVD mee en ze zijn zo weer een uur zoet. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips om de autorit aangenaam te maken. Wellicht weet je er nog meer. Probeer van je autorit een feestje te maken. Doe wat moeite voor je kinderen en je zult zien dat de vakantie tijdens de autorit al helemaal begonnen is. 

Landkaart

Uitgerust op je bestemming

De autorit is goed gegaan, je kinderen hebben zich prima vermaakt, je bent nu op je bestemming aangekomen. Wist je dat het Noordzeepark in Ouddorp aan Zee een heerlijke vakantiebestemming is? Het Noordzeepark, gelegen op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee,  ligt op loopafstand van de prachtige en schoonste stranden van Nederland. Het Noordzeepark is een kindvriendelijk park met voldoende faciliteiten voor kinderen en kindvriendelijke vakantiehuizen. Er is ook genoeg te doen voor kinderen in de omgeving. Daarnaast zijn er op Goeree-Overflakkee een heel aantal leuke speeltuinen voor de kids. Ben je benieuwd naar de leukste speeltuinen op Goeree-Overflakkee

Vakantiehuis Noordzeepark

Meer weten?

Wil je meer weten over accommodaties op het Noordzeepark? Ontdek het park, neem dan contact op of bekijk de accommodaties. 

Bekijk accommodaties