5 leuke dingen om te doen voor kinderen

Tijdens een vakantie op Noordzeepark vervelen de kinderen zich geen moment. Op het park is er namelijk genoeg te doen, maar ook in de omgeving zijn er veel leuke uitstapjes voor het hele gezin. Van Neeltje Jans en de beroemde Deltawerken of gewoon een heerlijk dagje spelen op het strand. Dit zijn leuke dingen om te ondernemen met kinderen:

Haal een ijsje bij de Springert

Op het park hebben we een knus restaurantje genaamd de Springert, waar je samen met de kinderen een heerlijk ijsje kunt halen of een snack. Ook als je even geen zin hebt om te koken kun je hier gezellig aanschuiven of een afhaalmaaltijd bestellen.

Ravotten op het strand

Ravotten op het strand

Het strand is om de hoek. Weer of geen weer het is altijd fijn om even op het strand te spelen. De kinderen kunnen dan helemaal uit hun dak gaan. Bouw een zandkasteel of ga samen zeehondjes spotten. Krijg je lekkere trek? Dan zijn er ook nog een hoop leuke strandtentjes waar je gezellig een hapje kunt eten met een prachtig uitzicht op de zee.

Wandelen en fietsen

Fietsen met kind

Verken de mooiste fiets- en wandelroutes in de buurt. Dat is nog eens een leuke manier om de omgeving te ontdekken op je eigen houtje. Ontzettend gezellig en ook nog eens gezond! Hebben jullie geen eigen fietsen mee? Dat is geen probleem. Het is mogelijk om fietsen te huren bij de receptie. Maak er een actief dagje van met het hele gezin!

Leuke uitstapjes in de buurt

Als je hier op vakantie gaat dan moet je absoluut even de Deltawerken gezien hebben! Een bezoekje aan Neeltje Jans is een heel leuk uitstapje voor jong en oud. De hele dag kun je genieten van zeedieren en spetterende attracties. De kids leren daarnaast op een leuke manier ook veel over de Deltawerken en de watersnoodramp van 1953.

Neeltje jans

Afbeelding: Neeltje Jans

Het Faunapark Flakkee is ook een bezoekje waard. In het park zijn er bijzondere diertjes te zien zoals tayra’s, hutia’s, de tijgergenetkat en zelfs een prachtige moeraskat die in de hele Benelux verder niet te zien is. Loop het park binnen en krijg een warm welkom van de stokstaartjes. Naast de leuke diertjes beschikt het faunapark ook over een restaurant, een speeltuin en een 18-holes midgetgolfbaan.

Kunnen jullie geen genoeg krijgen van dieren? Dan is De Mèkkerstee ook zeker een aanrader. De Mèkkerstee is een biologische geitenboerderij. Naast de leuke geitjes zijn er nog andere boerderijdieren waar je kennis mee kunt maken. Op de boerderij maken ze van de geitenmelk prijswinnende kazen. Neem een kijkje in de keuken en proef de lekkernijen!

De Mekkerstee

Afbeelding: De Mèkkerstee

Ontdek tevens de verborgen pareltjes in en rondom Ouddorp.

Een speeltuin om de hoek

Schommelend meisje

Voor als je even op het park wil blijven, is er een leuke speeltuin aanwezig. De kinderen kunnen zich uren vermaken met de verschillende toestellen. Zo leren ze ook andere kinderen kennen op het park. Dat wordt een gezellige boel!

Wacht niet langer en boek nu je welverdiende vakantie met de kinderen. Tijd voor quality-time! Bekijk onze accommodaties.