De leukste speeltuinen op Goeree-Overflakkee

Ben je op vakantie op Goeree Overflakkee met kinderen? Dan kan een bezoekje aan een speeltuin natuurlijk niet ontbreken. Op het eiland zijn leuke speeltuinen die zorgen voor urenlang speelplezier. Op Goeree-Overflakkee zijn zowel natuurspeelplaatsen als buitenspeeltuinen. 

Bekijk accommodaties

 

Natuurspeelplaatsen

Goeree-Overflakkee beschikt niet alleen over hele leuke buitenspeeltuinen, maar ook over natuurspeelplaatsen. Natuurspeeltuinen zijn niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam. Ze prikkelen de fantasie van kinderen en leren over de natuur. En wie wil er nou niet lekker vies worden? Klimmen in bomen, spelen in modderpoelen, van een modderglijbaan roetsjen, vlotten bouwen, natuurspeeltuinen staan garant voor uren speelplezier.

Op Goeree-Overflakkee zijn 3 natuurspeelplaatsen: 

 • De Buutenplaets
  Natuurspeelplaats de Buutenplaets is gelegen aan de Galathesehaven bij Ooltgensplaat. Er is overwegend gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zodat kinderen uitgedaagd worden om creatief te spelen en op ontdekking te gaan. Het is een unieke beleving voor jong en oud. Er is ook volop gelegenheid om een hapje te eten en/of te drinken in het naastgelegen paviljoen ‘Sluishaven’ of op de picknickbanken in de speelplaats. Een extra recreatieve voorziening van hoge kwaliteit is het ‘Kaapschip’. Dit oude binnenvaartschip uit Rotterdam Katendrecht is recent naar de Buutenplaets gebracht en dient nu als speelschip. 
  De Buutenplaets

 • Atlantia
  Deze in 2018 geopende natuurspeelplaats aan het strandje bij het Havenhoofd in Middelharnis is een fantastische natuurspeeltuin. Met een modderglijbaan, een touwbrug, boombruggen, klauter- en stapstenen en verstopplekken vermaken de kinderen zich de hele dag. Deze natuurspeelplaats is een echte deltaplek gelegen aan het open Haringvliet. 

  Natuurspeeltuin Atlantia

 • Speelnatuur Tiengemeten
  Met meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beekjes is Speelnatuur Tiengemeten een ruig dagje uit voor het hele gezin. Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-land. Peuters en kleuters kunnen heerlijk spetteren op de schildpadfontein of waden door het ploeterbeekje, terwijl je als ouder makkelijk toezicht kan houden. Voor de grotere kinderen is er genoeg te doen. Wat denk je van vlotten bouwen, van de modderglijbanen glijden en nog heel veel meer?! Er zijn douches aanwezig om aan het einde van de dag schoon te spoelen, om te kleden, en weer schoon het pondje op te gaan om weer naar huis te gaan. Hapjes en drankjes zijn ook te verkrijgen bij Speelnatuur Tiengemeten.

Buitenspeeltuinen

Ga je liever naar een gewone speeltuin? Ook deze zijn er op Goeree-Overflakkee. Speeltuin de Flipjes is wel de bekendste speeltuin op het eiland. Maar daarnaast zijn er ook nog enkele kleinere speeltuinen. 

 • Speeltuin de Flipjes
  Deze speeltuin is gelegen in Ouddorp. Er zijn veel speeltoestellen aanwezig waaronder schommels, wippen, draaimolens, glij- en kabelbanen, trampolines en nog veel meer. Voor de allerkleinsten is er een zandbak en voor de oudere kinderen staan er een tafeltennistafel en een voetbaltafel. 

  Speeltuin de Flipjes

In Middelharnis is speeltuin en kinderboerderij Hernesseroord een gezellig uitje voor de kleinere kinderen. Voor een hapje en drankje kun je terecht in Brasserie Dok16. Dit is niet zomaar een brasserie. Veel werkzaamheden worden namelijk verricht door mensen met een verstandelijke beperking. 

Altijd leuk om te bezoeken is de Mekkerstee in Ouddorp. Voor kinderen is een dagje uit naar de Mekkerstee echt een feestje. Ze kunnen kijken in de geitenstallen, een ijsje eten in het restaurant, kijken naar de boerderijdieren en…..spelen in de vernieuwde speeltuin. De speeltuin is uitgebreid met heel veel nieuwe toestellen. Daarnaast staat er in de zomer ook nog eens een springkussen. Een bezoekje aan de Mekkerstee is bovendien gratis!

De Mekkerstee

Accommodaties

Als je met kinderen op vakantie bent dan hoef je je zeker niet te vervelen. Goeree-Overflakkee beschikt over een heel aantal leuke (natuur)speeltuinen! Heb je al een accommodatie gevonden voor een heerlijke vakantie op Flakkee? Kijk dan eens bij het Noordzeepark, hier vind je mooie, ruime vakantiehuizen, die ook nog eens op loopafstand van het Noordzeestrand liggen.

Bekijk accommodaties