Breng een bezoekje aan de Slikken van Flakkee

Voor echte natuurliefhebbers zijn de Slikken van Flakkee zeker een bezoekje waard. Dit natuurgebied ligt op het eiland Goeree-Overflakkee, tussen de plaatsen Herkingen en Goedereede. Slikken zijn platen die bij laagwater droog vallen en bij hoog water onder water lopen. Hier vindt u de mooiste natuur! Uitrusten na een dagje op de Slikken van Flakkee? Kom uitrusten bij Noordzeepark!

Wat is mogelijk op de Slikken van Flakkee

Wanneer u een dagje naar de natuur van de Slikken van Flakkee komt kijken, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er verschillende fietsroutes die door de Slikken van Flakkee lopen. Via de verharde fietspaden komt u langs de mooiste plekjes van de Slikken van Flakkee. Naast fietsroutes zijn de routes ook geschikt voor wandelaars. Zo ziet u nog meer van de Slikken van Flakkee.

slikken van flakkeeLangs de routes die u kunt volgen door de Slikken van Flakkee ziet u niet alleen natuur. Er zijn ook een groot aantal dieren die in het wild leven. Er leven onder andere Fjordenpaarden en Heckrunderen in de Slikken van Flakkee. Ook verschillende vogels, zoals Kluten en Strandplevieren vindt u hier. Vanaf één van de vogelkijkpunten heeft u een schitterend uitzicht op deze vogels.

De Slikken van Flakkee van in drie gedeeltes op te delen. Het Noordelijke gedeelte van de Slikken is het beboste gedeelte. Door de natuur haar gang te laten gaan is er een natuurlijk oerbos ontwikkeld. De Midden Slikken is wel beïnvloed door de mens. Zo is er bijvoorbeeld een groot strandmeer gegraven. Het Zuidelijke gedeelte van de Slikken vindt u een grazig, open kustlandschap. Door middel van beweiding is er een leefgebied gecreëerd voor Fjordenpaarden en Heckrunderen.

Naast de Slikken van Flakkee zijn er nog een aantal schitterende natuurgebieden te vinden in de buurt van het Noorzeepark. Zo kunt u een fietsroute volgen door de Kwade Hoek, het onbewoonde eiland Hompelvoet op het Grevelingenmeer bezoeken of genieten van de natuur op de Kop van Goeree

Noordzeepark

slikken van flakkeeVlakbij de Slikken van Flakkee ligt vakantiepark Noordzeepark. Een dagje genieten in en van de natuur kost u veel energie. Niets is lekkerder om na zo`n dagje heerlijk tot rust te komen in één van onze vakantiehuisjes.

Het Noordzeepark is een groot vakantiepark met een groot aantal accommodaties. Boek direct één van onze accommodaties en geniet van uw vakantie. Zo kunt u niet één, maar verschillende routes door de Slikken van Flakkee volgen! Vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Vraag onze brochure aan

Boek direct uw vakantiewoning

Zuiderdiep 36

Klasse 2. TOP

Het vrijstaande huisje is ideaal gelegen.

€700
3 Slaapkamers 6 personen
Bekijk woning

Doggersbank 19

Klasse 3. Premium

Vrijstaand huis met eigen parkeerplaats in het achterste, rustige deel van het park.

€518
3 Slaapkamers 6 personen
Bekijk woning