De leukste idee├źn voor een sportieve vakantie

Heb je zin in een sportieve vakantie voor het hele gezin? Maar wil je ook genieten van de rust en de natuur? Dan is Ouddorp aan Zee een perfecte vakantiebestemming. In Ouddorp kun je een sportieve vakantie combineren met lekker ontspannen op een prachtige plek. Wil je meer tips en ideeën voor een sportieve vakantie in Ouddorp? Lees dan verder. 

Ontdek omgeving

Sportieve activiteiten 

In Ouddorp aan Zee op Goeree-Overflakkee ben je op de juiste plek als je houdt van sportieve activiteiten. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor een sportieve vakantie. Er zijn talloze fietsroutes, je kunt over verschillende plekken surfen en suppen, er zijn vele zeilmogelijkheden en sportieve activiteiten op het strand mogelijk zoals kitebuggyen, blokarten of powerkarten. En dat allemaal in de buurt van het Noordzeepark. We zetten het hier voor je op een rij.

Watersport activiteiten Ouddorp Noordzeepark

Fietsen

Ontdek jij Goeree-Overflakkee het liefst op de fiets? Dat kan! Goeree-Overflakkee is een eiland dat bij uitstek geschikt is om op de fiets te verkennen. Prachtige fietsroutes brengen je via mooie weggetjes naar de prachtigste plekjes op het eiland. 

Goeree-Overflakkee beschikt over een uitgebreid fietsknooppunten netwerk. Natuurlijk is er rekening gehouden met de veiligheid en aantrekkelijkheid van het landschap, zodat je optimaal kunt genieten van je fietstocht. 

Fietsen in de duinen Ouddorp Noordzeepark

Surfen en suppen

Ouddorp aan Zee is bij uitstek geschikt voor een sportieve vakantie. Vanwege de ligging aan het water (de Noordzee en het Grevelingenmeer) zijn er volop mogelijkheden voor een heerlijke sportieve vakantie. Ben je een surf liefhebber? Of ben jij meer van het suppen? Bij de Brouwersdam is een ideale surfspot gelegen. Je kunt hier alle surfuitrusting huren op kopen die je maar nodig hebt. Daarnaast is deze plek een perfecte uitvalsbasis om een dagje het water op te gaan. Kijk bij surfclub Brouwersdam voor meer informatie. 

Surfen Brouwersdam

Afbeelding: www.brouwersdam.nl

Suppen Brouwersdam

Afbeelding: www.brouwersdam.nl

Zeilen

Ouddorp aan Zee is een waar paradijs voor liefhebbers van watersport. De zeilers onder ons kunnen genieten van de prachtige wateren van het Grevelingenmeer en het Haringvliet. 

Wil je als zeiler echt iets unieks doen? Zeilen onder de sterren, het kan in Ouddorp! Nachtzeilen is een fantastische ervaring.
Prachtige, ruime jachthavens zijn er genoeg op het Goeree-Overflakkee. Ouddorp is dé perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke dag op het water. 

Haven van Ouddorp

Strandactiviteiten

Op korte afstand van het Noordzeepark liggen de prachtige, uitgestrekte stranden van Ouddorp. Ook op de stranden zelf zijn heel veel activiteiten mogelijk. Kitebuggyen, blokarten of powerkarten, het kan allemaal. Go with the flow en laat je meevoeren door de wind. De tientallen kilometers strand dagen uit om grote snelheid te maken. 

Blokarten is strandzeilen in een soort rijdende boot. Terwijl je bij kitebuggyen achterover ligt op een kart met drie wielen. Wil je liever powerkiten? Je staat op het strand met een vlieger en laat je voorttrekken. Kitesurfen is natuurlijk ook een fantastische ervaring. Pak je kite, voeg een board toe en duik de zee in om te gaan kitsurfen. Bij Strandclub Natural High kan je je uitrusting huren of lessen nemen. 

Beachclub Natural High Ouddorp Brouwersdam

Lekker uitwaaien

Gaan die (water)sporten je iets te ver? Ga dan lekker uitwaaien op het strand. Maak mooie, lange strandwandelingen en geniet van de uitgestrekte natuur. In elk jaargetijde is het mooi om over het strand te wandelen en heerlijk uit te waaien.

Vakantiehuis Noordzeepark Ouddorp

Vakantiehuizen in Ouddorp op het Noordzeepark

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Ouddorp? Zoek dan niet verder, maar kijk eens bij het Noordzeepark. Dit park ligt op loopafstand van de stranden en de zee. Prachtige vakantiehuizen en goede voorzieningen maken dit park tot een aangenaam vakantieverblijf. 

Benieuwd naar de vakantiewoningen op het Noordzeepark? Bekijk dan de accommodaties of neem contact op.

Bekijk accommodaties