De mooiste fietsroutes

Ontdek jij Goeree-Overflakkee het liefst op de fiets? Dat kan! Goeree-Overflakkee is een eiland dat bij uitstek geschikt is om op de fiets te verkennen. Prachtige fietsroutes brengen je via mooie weggetjes naar de prachtigste plekjes op het eiland.

Bekijk accommodaties


De mooiste fietsroutes

Geniet jij ook zo van een heerlijke fietstocht? Even je hoofd leegmaken en lekker sportief bezig zijn. Je bereikt grotere afstanden dan lopend. Het fietsknooppuntennetwerk op Goeree-Overflakkee is bijna eindeloos. De routes zijn mooi en uitgebreid en gaan over zorgvuldig geselecteerde fietspaden. De vele fietsroutes staan garant voor urenlang fietsplezier.

Het fietsknooppuntennetwerk

Goeree-Overflakkee beschikt over een uitgebreid fietsknooppunten netwerk. Natuurlijk is er rekening gehouden met de veiligheid en aantrekkelijkheid van het landschap, zodat je optimaal kunt genieten van je fietstocht. Waar wegen elkaar kruisen staan de knooppuntenborden. Omdat elk knooppunt een nummer heeft stippel je gemakkelijk zelf je route uit en bepaal je ook zelf hoe lang je route wordt.

Fietsend gezin

Fietst je liever een themaroute?

Naast fietsknooppuntroutes zijn er op Goeree-Overflakkee ook themaroutes. Voorbeelden van themaroutes zijn bijvoorbeeld boerderijroutes, waterroutes, vogelspotroutes,  kerkenroutes en tulpenroutes. Of neem de dijkenroute waarbij je over de dijken van Goeree-Overflakkee fietst.

We zetten hier de mooiste fietsroutes voor je op een rij:

 • Rondje eiland 
  Wil je in één dag het hele eiland zien? Fiets dan een rondje eiland. Deze route van 100 km leidt je over het hele eiland. Je ziet dorpjes als Sommelsdijk en Goedereede, maar ook de dijken en het prachtige polderlandschap.

 • De kop van Flakkee
  De kop van Goeree is een prachtig gebied door duinen en polders. Je fietst over hobbelige duinpaden, maar je komt ook door het gezellige stadje Goedereede. Deze route is 39 km.

 • Fietsroute met uitzicht op Hompelvoet
  Het eiland Hompelvoet ligt in het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van Nederland. De fietsroute brengt je dicht bij het eiland Hompelvoet. Helaas is dit eiland tussen 15 maart en 15 augustus niet te bezoeken in verband met het broedseizoen. Deze route brengt je ook in het gezellige dorpje Ouddorp. In totaal is deze route 24 km.

Hompelvoet

 • Rondje midden Goeree-Overflakkee
  Deze route van 51 km leidt je langs dorpjes in het midden van Goeree-Overflakkee. In Nieuwe-Tonge bevindt zich het faunapark Flakkee. De moeite waard om te bezoeken. Stad aan het Haringvliet is een gezellig watersportdorpje en trekt door zijn ligging heel veel toeristen. Middelharnis is de grootste plaats van het eiland en is bekend om de gezellige haven met de vele terrasjes. In Sommelsdijk ligt het Streekmuseum, waar de historie van Goeree-Overflakkee op boeiende en eigentijdse manier wordt tentoongesteld.

Streekmuseum Sommelsdijk

 

Een fiets huren

Wil je graag een fiets huren? Dat kan gewoon op het Noordzeepark. De vriendelijke medewerkers van ons park helpen je graag, zodat je het eiland op de fiets kunt verkennen.  Kijk hier voor de mogelijkheden voor fietsverhuur op het Noordzeepark. 

Heb je ook al een mooi vakantiehuis op het Noordzeepark gevonden? Bekijk de accommodaties en begin je (fiets)vakantie op het Noordzeepark.

Bekijk accommodaties