Go with the Flow

De wind blaast je voort, het zand raast onder je voorbij en jij focust je op je vlieger om die de juiste richting op de sturen. Wat een adrenaline om hiermee bezig te zijn. Achter je hoor je aan het gejuich en gelach dat de rest van je familie ook aan het genieten is. Probeer het ook eens, ga powerkiten of blokarten. Ben je al behendig met een vlieger? Huur dan een kitebuggy of spring de zee in om lekker te gaan kitesurfen.

Noordzeepark kitesurfen strand

Kitebuggyen of juist gaan blokarten? 

Op het strand van Ouddorp is meer te beleven dan alleen zonnen en relaxen. De tientallen kilometers strand dagen uit om grote snelheid te maken. Dat doe je met kitebuggyen of blokarten, maar wat is eigenlijk het verschil? Bij kitebuggyen lig je achterover op een kart met drie wielen. Je stuurt die buggy voort door met de vlieger wind te vangen en bepaalt met je voeten de richting. Blokarten wordt ook wel strandzeilen genoemd. Die naam verraad al wat meer, je zit in een soort rijdende boot. Het zeil zit vast aan de kart, die daardoor heel wendbaar is en een snelle acceleratie heeft. Blokarten krijg je, van deze twee opties, doorgaans het snelst onder de knie.

Powerkiten

Powerkiten en kitesurfen; hou de vlieger hoog in de lucht.

De ene op ‘t strand en de andere in de zee, deze twee lijken op elkaar. Bij powerkiten, eigenlijk de basis van kitesurfen, sta je op het strand met een vlieger. Af en toe laat je je voorttrekken en maak je sprongen om te ervaren wat de kracht van de vlieger met je doet. Onder professionele begeleiding train je hier de techniek om de vlieger te besturen. Een stapje verder en een tikje extremer is het kitesurfen. Voeg een board toe en duik de zee in om te gaan kitesurfen. Natural High biedt voor kinderen en volwassenen diverse lessen kitesurfen aan. Ben je al behendig dan kun je gewoon een board en vlieger huren.

Noordzeepark strand Ouddorp

Waar kun je deze activiteiten doen?

Powerkiten, blokarten, kitebuggyen en kitesurfen kan bij Beachclub Natural High. Vanaf je huisje op Noordzeepark Ouddorp ben je met de auto in twee minuutjes bij Beachclub Natural High. Binnen no-time vlieg jij dus het strand over! Waar wacht je nog op?

Boek je vakantie!