Breng eens een bezoek aan Zeeland

Ouddorp aan Zee, een prachtige plek om te verblijven. Prachtige stranden met een ruime keuze in ‘dining with a view’, zoals bij één van de vele eettentjes die zich op het strand bevinden.  Genoeg wandel- en fietsroutes en natuurlijk de pareltjes die zich in de omgeving bevinden. Even de Brouwersdam over en je bent in Zeeland. Wij maakten een opsomming van verschillende redenen om ook eens een kijkje te nemen in onze buurprovincie. Zeker de moeite waard!

De moderne kunst van Deltawerken

De Brouwersdam een van de bekendste Deltawerken van Nederland. De Brouwersdam is een van de antwoorden op de Watersnoodramp in 1953.  De dam verbindt Goeree-Overflakkee aan Schouwen-Duiveland en is enorm geliefd onder watersporters. Uit alle uithoeken van Europa komen windsurfers, zeilers en watersportliefhebbers naar deze hotspot. Via de N57 die over de dam loopt kom je al snel in Zeeland, waar nog meer praktische kunstwerken de Zeeuwse eilanden droog houden. Denk bijvoorbeeld aan de Oosterscheldekering en de Philipsdam.  

De Oosterscheldekering, (Maritiemnieuws.nl)

Historische steden

Zeeland kent, naast de heldhaftige avondturen van Michiel de Ruyter, een rijk handelsverleden. Steden als Veere en Zierikzee herinneren ons aan deze tijden. Het resultaat? Gezellige stadscentra met prachtige monumentale details. Bezoek eens de vestingstad Zierikzee, waarvan de stadsmuren nog rijk om de stad fieren. De charmante straatjes met historische tintjes van deze steden zijn tegenwoordig leuke toeristische trekpleisters. Breng daarom snel een bezoek aan een van de vele authentieke plaatsen in Zeeland!

Zierikzee (Zeelandnet.nl)

Nog meer strand

Net als in Ouddorp heeft Zeeland genoeg strand- en duingebied. Kun je er dus geen genoeg van krijgen? Ontdek dan de stranden langs de kust van Vlissingen, Renesse en Domburg. Vergeet ook de beroemde strandhuisjes op Zoutelande niet!

Zoutelande (Zoutelandevakantie.nl)

Het Veerse Meer

Net voorbij de Oosterscheldekering bevindt zich het Veerse Meer. De naam zegt het al, het meer ligt rond de stad Veere. Je kunt er waterskiën, suppen, varen, kajakken en heerlijk barbecueën. Ook zijn er tal van wandel- en fietsroutes rond het meer, waardoor de keuze in recreatie eindeloos is!

Het Veerse Meer (Omroepzeeland.nl) 

Wil jij dicht bij de prachtige natuur van zowel Ouddorp als Zeeland verblijven? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Noordzeepark. Lekker dicht bij het strand, genoeg te doen en binnen 10 minuten al in Zeeland.

Bekijk onze accomodaties