Ga jij vandaag stappen of trappen?

Fietsend gezin

Ontdekken van Ouddorp en omgeving doe je al wandelend of fietsend het beste. Door het relaxte tempo van lopen of fietsen heb je namelijk meer oog voor de omgeving. En de omgeving van Ouddorp is een lust voor het oog. Vijf wandel- en fietsroutes, dicht bij Noordzeepark Ouddorp, laten je al die mooie plekjes zien.

Wandelroutes

Wandelen

Het hoofd even leeg maken, wat nieuws zien en sportief bezig zijn. Wandelen heeft zoveel voordelen en laat je echt genieten van jouw vakantie. Doe jij je wandelschoenen aan? De volgende vijf prachtige en bijzondere wandelroutes zijn onze aanrader:

  1. Bunkerroute de Punt: Verscholen in het duinlandschap liggen nog 15 bunkers. Het zijn overblijfselen van de Atlantikwall. De Duitsers bouwden dit stelsel van verdedigingswerken op strategische plekken om zo aanvallen van de geallieerden af te kunnen slaan. De route is 1 kilometer lang.

  2. Kabelaarsbank en het Damspel: Op de Kabbelaarsbank tref je QR-codes aan, die deel uitmaken van het Damspel. Bij dit Damspel leer je alles over de Brouwersdam en wordt je kennis getest. Dit vragenspel geeft een extra dimensie aan het wandelen en kan met iedere smartphone gespeeld worden. De enige voorwaarde is dat er een QR-scanner op de telefoon geïnstalleerd is. Zonder het spel te spelen kun je de Kabelaarsbank natuurlijk ook ontdekken. Wandelaars lopen gemiddeld 2 kilometer als ze op de Kabelaarsbank zijn, maar dat is ook vooral heen en weer door bos, duin en strand.

  3. De Margrietroute: Deze wandelroute is voor jong en oud, want hij is 2.5 kilometer lang en dus voor iedereen te belopen. De wandelroute voert door de mooie Preekhilpolder, een stuk land dat veroverd is op het water van de Grevelingen.

  4. Ontdek Goedereede: Dit historische stadje is een ontdekking op zichzelf, want je stapt als het ware terug in de tijd als je de architectuur van de huizen ziet en ontdekt hoe knus en kleinschalig het centrum is. Op de route van 5.83 kilometer kom je twee molens tegen en zijn er veel fotolocaties of locaties die een verhaal met zich meedragen.

  5. Zeedorpenroute: Dijken langs het Grevelingenmeer, de vele vogels die je op deze route spot en de eeuwenoude akkers waar je langskomt. Op deze route proef je echt de sfeer van Ouddorp en omgeving. Officieel is deze route wel 15.5 kilometer lang, maar de route is makkelijk in te korten en zelf kun je dus bepalen welk deel van de route je gaat lopen.

Fietsroutes

Cycle

Fietsend bereik je grotere afstanden dan lopend. Daarnaast is fietsen, zeker met een lekker zonnetje erbij, natuurlijk een heerlijke bezigheid. Waar trap jij heen? Vanuit Noordzeepark Ouddorp zijn er vijf mooie fietsroutes die je kunt nemen:

  1. Fietsroute Hompelvoet: Hompelvoet is een klein eiland dat midden in het Grevelingenmeer ligt. Broedvogels als de grutto, tureluur of het visdiefje broeden er van 15 maart tot en met 15 augustus. Dan mag je niet op het eiland komen. Deze fietstocht rijdt er als het ware omheen en dus krijg je een goede impressie van het natuurgebied. De route is 24 kilometer lang.

  2. Kop van Goeree: De Kop van Goeree, inclusief de stranden van Ouddorp, kent prachtige fietspaden over de hobbelige binnenduinen. Ook kom je bij deze fietstocht langs het historische stadje Goedereede. De route is 28.5 kilometer lang.  

  3. Kerkenroute ‘Oost-Flakkee’: Kerken nemen vaak een markante plek in het landschap in en vallen met hun architectuur altijd op. Op Goeree-Overflakkee zijn er hele moderne kerkgebouwen, maar ook monumentale kerken. Op deze fietsroute van 46 kilometer zie je ze en kom je ook eens aan de oostkant van het eiland. Let dus wel op: start vanaf Oude-Tonge of Stad aan het Haringvliet.    

  4. Heel Goeree-Overflakkee: Deze fietsroute gaat het hele eiland over en is in totaal 100 kilometer en duurt ongeveer zes uur om te fietsen. Je ziet dan ook gelijk alles van het eiland: dorpjes en steden als Goedereede of Sommelsdijk, maar ook de vele dijken en polders. Een betere impressie van het landschap krijg je niet.  

  5. De LF1 Noordzeeroute: De hele Noordzee kan op de fiets verkent worden, want deze internationale fietsroute loopt langs de kust van Den Helder tot aan Boulogne-sur-Mer in Frankrijk. Natuurlijk hoef je deze afstand, ruim 500 kilometer, niet te gaan fietsen. Je kunt je richten op het deel van de route dat langs en in de buurt van Ouddorp loopt.

Fietsen huren? Dat kan gewoon bij ons. Onze vriendelijke collega's van de receptie helpen je graag!

 

Boek nu je vakantie