Op vakantie in eigen land: 6 voordelen

Wanneer je aan vakantie denkt, dan komen waarschijnlijk allerlei exotische landen in je op zoals Indonesië, Mexico of Thailand… Ontzettend leuk natuurlijk! Maar heb je Nederland eigenlijk al ontdekt? Doe eens gek en ga op ontdekkingsreis in eigen land. Je zult zien dat een vakantie in de buurt ook veel voordelen kent.

Tulpenvelden

1. Eigen taal

Ga je op vakantie in eigen land? Dan hoef je je geen zorgen te maken om de taal en dat is wel zo comfortabel. Je kunt overal zo een praatje maken, iets zonder problemen bestellen of de weg vragen. Iedereen verstaat je en jij verstaat iedereen. Ook hoef je geen moeite te doen om basiszinnen en woordjes in andere taal te leren. Zeker als je toe bent aan een lekkere luie vakantie!

2. Meer tijd voor leuke dingen

Een ander voordeel van op vakantie gaan in eigen land is dat je veel reistijd kunt besparen en dus langer kunt genieten van je vakantie. Geen onnodige wachttijden bij de douanecontrole of andere stress om vertragingen op het vliegveld. Je hoeft hooguit een paar uurtjes onderweg te zijn met de auto of het openbaar vervoer om je vakantiebestemming te bereiken én je hebt geen last van een jetlag. Win-win!

Picknick

3. Geen dure vliegtickets

Naast reistijd bespaar je ook reisgeld wanneer je in eigen land vakantie gaat vieren. Zeker in het hoogseizoen lopen de prijzen van de vliegtickets hoog op. Wil je liever meer geld besteden aan leuke dingen zoals heerlijk uit eten gaan en andere leuke activiteiten? Dan is het zeker aan te raden om een vakantie in Nederland te boeken. Ook hier aan de Nederlandse kust is het heerlijk vertoeven met een lekker zonnetje. Wie zegt dat je in eigen land geen ultiem vakantiegevoel kunt beleven?

Relaxen op het strand

4. Verborgen pareltjes

Een vakantie in eigen land geeft je ook de kans om nieuwe plekken te ontdekken in de buurt. Zonder twijfel heeft Nederland ook allerlei verborgen pareltjes die het ontdekken waard zijn.

Fietsend ontdekken

5. Altijd in de buurt

Mocht er onverhoopt iets gebeuren of staan er bepaalde grote gebeurtenissen op de planning zoals de geboorte van een kind, dan is het wel fijn om in de buurt op vakantie te zijn. Zo kun je altijd snel op locatie zijn waar je moet zijn. En je bent ook lekker snel thuis.

6. Gewoon wat je gewend bent

Voor een vakantie in eigen land zijn er geen vaccinaties nodig en je bent het voedsel al gewend. Tevens hoef je niet bang te zijn dat je bijvoorbeeld een giftige slang tegenkomt of een ander gevaarlijk dier. De omgeving is vertrouwd en dat is soms ook gewoon fijn!

Zie je een vakantie aan de kust in eigen land wel zitten? Bekijk dan onze accommodaties.