Top 5 bezienswaardigheden in Goedereede

Op het eiland Goeree-Overflakkee zijn vele leuke dorpjes te ontdekken. Zoals je hier al hebt kunnen lezen heeft Ouddorp genoeg interessante bezienswaardigheden te bieden. Maar ook het naastgelegen stadje Goedereede is zeker een bezoekje waard! Goedereede is een historische stad met vele bijzondere kenmerken. Zo kreeg het in 1312 stadsrechten, heeft de enige Nederlandse Paus hier gewoond en was de stad een belangrijke doorvoerhaven ten tijde van het Romeinse Rijk. Een heel bijzondere stad dus, die je gezien moet hebben! Wij hebben de top 5 van bezienswaardigheden in Goedereede voor je op een rijtje gezet. 

De Toren van Goedereede

DeTorenvanGoedereede

(bron: www.nlwandel.nl)

De Toren van Goedereede is een vierkante bakstenen kerktoren van de Catharinakerk. De toren is 39,5 meter hoog en is gebouwd tussen 1467 en 1512. De toren is sinds 1967 aangewezen als Rijksmonument. De toren heeft tegenwoordig een museumfunctie waarbij de geschiedenis van Goedereede en de kerktoren het centrale onderwerp zijn. In de toren worden regelmatig exposities door kunstenaars verzorgd en concerten georganiseerd. Dit zeer iconische gebouw is een kenmerk voor Goedereede en een must-see zodra je in de buurt bent.

Molen de Windvang

MolendeWindvang

(bron: www.molendatabase.nl)

Nederland staat natuurlijk nauw verbonden met molens. Ook in Goedereede is een mooie molen te vinden genaamd: de Windvang. De molen is een ronde, stenen grondzeiler uit 1791. Tot 1953 werd de molen gebruikt voor het malen van graan. Molen de Windvang is een unieke molen in Nederland. Het is namelijk de enige molen met twee buitentrappen. Via deze trappen is de maalzolder van de molen te bereiken. De Windvang is tegenwoordig open voor publiek. Breng jij je vakantie dus door op Noordzeepark, dan is een bezoekje aan deze blikvanger zeker de moeite waard!

Hotel de Gouden Leeuw

HoteldeGoudenLeeuw

(bron: www.zoover.nl)

De Gouden Leeuw is een hotel-restaurant gevestigd op de Markt in Goedereede. Nog niet zo spannend zou je zeggen? Los van het feit dat je een heel fijn verblijf kunt hebben in de Gouden Leeuw, maakt het volgende weetje dit een heel bijzondere ervaring. De enige Nederlandse Paus, Adrianus VI, heeft namelijk in het pand van de Gouden Leeuw gewoond. Op de eerste verdieping is de Pausenkamer nog aanwezig, in deze ruimte kun je tegenwoordig dineren of lunchen. Daarnaast kan deze ruimte ook gehuurd worden voor speciale gelegenheden.

Pieterstraat

Pieterstraat-Goedereede

(bron: www.nlwandel.nl)

De Pieterstraat in Goedereede is het mooiste en meest gefotografeerde straatje van Goeree-Overflakkee. Het straatje is heel bijzonder vanwege haar pittoreske huisjes. Een wandeling door deze straat brengt je direct terug naar het verleden en maakt je bewust van de rijke historie van Goedereede.

De haven van Goedereede

(bron: www.wshd.nl)

De plaats Goedereede betekent van oorsprong ‘veilige haven’. De haven en visserij zijn onlosmakelijk verbonden met Goedereede. Deze rijke visserijhistorie van de stad is tegenwoordig dan ook nog goed terug te zien in de haven. Het is zo’n plek waar je direct een foto van wilt maken en dus zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Het is zo’n vijf minuten rijden vanuit ons Noordzeepark naar Goedereede. Geen reden om te twijfelen dus om één van de mooiste stadjes van ons land te leren kennen. Wij kunnen goed begrijpen dat je nu enthousiast bent geworden om Goedereede eens te bezoeken! Heb je nog niet geboekt? Bekijk dan eens onze leuke huisjes.