Snuffelen naar Ouddorpse souvenirs

De sfeer van jouw vakantie wil je het liefste zo goed mogelijk overbrengen aan thuisblijvers. In het buitenland is het makkelijk om wat te vinden, want Londen, Rome of Milaan hebben souvenirs die gelijk linken naar de sfeer van het land. Maar waar ga je kijken als je in Ouddorp op zoek bent naar unieke souvenirs? Wij geven je graag tips om met de mooiste souvenirs thuis te komen. 

Strandsouvenirs

Snuffelen op het strand van Ouddorp voor unieke souvenirs uit de Noordzee

Bij Ouddorp draait alles om de zee en het strandleven. Vanuit het Noordzeepark ben je zo op het strand, dus pak je spullen bijeen en ga strandjutten. Op het strand zijn de mooiste schelpen te vinden, zoals messchelpen/scheermessen, kokkels, hartschelpen, boormosselen, schilden van inktvissen en soms spoelen er zelfs zeesterren aan. Raap alleen de zeesterren op die echt op het strand aangespoeld zijn en meer in leven zijn. Door ze vervolgens te bewerken voorkom je dat ze gaan ruiken en kun je ze goed als decoratie gebruiken.  Jouw vondsten kun je intact laten of je kunt er de mooiste dingen voor in huis van knutselen. Ter inspiratie enkele ideeën:

Strandsouvenirs in huis

De beste souvenirshops van Ouddorp 

Ouddorp heeft een aantal souvenirwinkels, maar die moet je maar net weten te vinden. De shops vind je namelijk online, in het centrum van Ouddorp en net daarbuiten. Verschillende shoptips op een rijtje: 

  • Tip 1: Online heb je de webshop van 'Goeree-Overflakkee, mijn eiland!'. Ze hebben hier te gekke badlakens, shoppers en nieuw in het assortiment zijn de teenslippers. Als je daarmee loopt dan laat je 'Goeree-Overflakkee' achter in het zand. Surf snel online naar deze webshop!
  • Tip 2: Parels van Goeree is een toffe winkel, want hier hebben ze hele exclusieve souvenirs. De souvenirs zijn gemaakt van keramiek, afgegoten stukken strand met mooie vondsten, schelpen, touwen of afgeslepen stenen. In allerlei formaten zijn deze souvenirs verkrijgbaar. De winkel bevindt zich aan de Westduinweg 11 in Ouddorp, maar online kun je ook al een sneakpreview nemen. 
  • Tip 3: Het Kadootje, want in dit kleine en fijne winkeltje vind je precies de souvenirs die je zoekt. Als je ze zelf niet ertussenuit vist dan kan de winkelmedewerkster je altijd helpen. Het Kadootje bevindt zich op Weststraat 4 in het centrum van Ouddorp. 
  • Tip 4: LeJouJou, een fraaie en chique zaak voor leuke nieuwe kleding en accessoires. Hier tref je vooral voor vrouwen de beste souvenirs aan. LeJouJou vindt je op Weststaat 3 in het centrum van Ouddorp. 

Souvenirs Ouddorp

Andere unieke gifts en souvenirs

Gelijk een leuk uitje heb je te pakken als je naar A Seal gaat. A Seal zit in Stellendam aan het Haringvlietplein 3A en vangt gewone en grijze zeehonden op. De zeehonden komen verzwakt binnen, maar worden behandeld totdat ze weer zelfstandig genoeg zijn. Als ze weer op goed gewicht gekomen zijn, worden ze op het strand van Ouddorp vrijgelaten. In de zeehondenopvang zit ook een souvenirshop met zachte pluche zeehonden en andere leuke zeehonden-souvenirs. Het bedrag dat je uitgeeft een souvenir is voor het goede doel, namelijk: de zorg en opvang van zieke zeehonden. 

Ook Neeltje Jans is een zeer leuk uitstapje voor jong en oud. De Deltawerken moet je zeker een keer gezien hebben als je hier op vakantie bent! Naast het leuke waterpark, diverse show en het aquarium heeft Neeltje Jans ook een leuke souvnirshop die het bezoeken absoluut waard is.

Tenslotte is de winkel van geitenboerderij de Mèkkerstee een aanrader, want daar verkopen ze de mooiste kant-en-klare cadeaupakketten vol met streekproducten en eigen gemaakte kaas. De souvenirs die je hier vandaan haalt zijn vooral om van te smullen, maar ze hebben ook andere spullen. Zo kun je er ook leuke mokken, servetten en speelgoed vandaan halen. De moeite waard om een kijkje te gaan nemen in ieder geval. 

Ook interessant om te lezen: De verborgen pareltjes in en rondom Ouddorp.