Sinterklaasintocht in Ouddorp

 

De tijd waar ieder kind naar uitkijkt breekt weer aan. In opmaat naar pakjesavond, op 5 december, zal de goedheiligman vanuit Spanje weer afreizen naar Nederland met Pakjesboot 12. Goed nieuws voor elk gezin dat in ons Noordzeepark verblijft, want Sinterklaas komt ook in Ouddorp langs!

Mocht je nu je dit leest nog graag de Sinterklaasintocht in Ouddorp willen meemaken, boek dan lastminute nog snel een accomodatie. We hebben momenteel nog een paar accomodaties beschikbaar, waaronder ook enkele kindvriendelijke vakantiehuizen

Hoe is het Sinterklaasfeest ontstaan?

Oorspronkelijk komt begint de geschiedenis van het Sinterklaasfeest in Turkije, want daar was Sint Nicolaas de bisschop van Myra (Turkije). Deze bisschop werd heilig verklaard vanwege zijn vele goede daden en er ontstonden legendes over die daden. Het pepernoten en suikergoed strooien van zwarte piet symboliseert bijvoorbeeld het geld geven van Sint Nicolaas aan de armen. Andere verhalen richten zich erop dat Sint Nicolaas zeelieden in nood hielp. De stoomboot kan daarvan afgeleid zijn.  

In West-Europa, en dus ook in Nederland, wordt het Sinterklaasfeest al vanaf de 13e eeuw gevierd. Er kwamen steeds meer gebruiken bij om het tot een echt kinderfeest te maken. Een Sinterklaasviering kent tegenwoordig de volgende vaste onderdelen; de Sinterklaasintocht (met vanaf 1952 elk jaar een tv-uitzending van de landelijke Sinterklaasintocht), het zetten van de schoenen in aanloop naar 5 december, Pakjesavond op 5 december en in sommige plaatsen wordt Sinterklaas op 6 december ook uitgezwaaid (een uittocht). Attributen en lekkers dat echt hoort bij Sinterklaas zijn: chocoladeletters, kruidnoten en pepernoten, het grote boek en de jute zak. 

Sinterklaasintocht in Ouddorp

Wanneer is de Sinterklaasintocht in Ouddorp?

Sinterklaas en zijn pieten bezoeken Ouddorp op 17 november 2018. Vanuit het Noordzeepark kun je het beste met de fiets op pad gaan, want dan ben je er al in 12 minuten en een fiets is daarnaast makkelijker weg te zetten dan een auto. De route ziet er dan als volgt uit: 

Sinterklaasintocht

De stoomboot zal rond 12:30 uur in de haven van Ouddorp arriveren. Het wordt vast een warm onthaal met volop Sinterklaasliedjes die gezongen zullen gaan worden. Gezamelijk wordt er vervolgens naar het centrum van Ouddorp gelopen, waar het feestelijke programma van start zal gaan. 

Sinterklaasintocht

Pakjesavond vieren in het Noordzeepark

Uiteraard ben je welkom om te blijven tot en met pakjesavond. Hier, in onze knusse accomodaties, kunt u genieten van een hele leuke en bijzondere pakjesavond. Het is hier namelijk nét wat anders dan thuis Sinterklaas vieren. Ook dagen de vakantiehuizen Sinterklaas en zijn pieten uit om creatief te zijn; wie weet kloppen ze wel aan de deur? Of, staat de zak vol cadeaus ineens bij jullie vakantiehuisje op de stoep in plaats van dat de schoenen gevuld worden! Met Sinterklaas weet je het nooit, maar gelukkig weet hij iedereen altijd wel te vinden.  

 Bekijk al onze accomodaties