Op vakantie: wat moet je allemaal regelen?

Als je op vakantie gaat moet je veel praktische zaken regelen. Wij helpen je een handje. Lees hier wat je moet regelen als je op vakantie gaat, zodat je ontspannen weg kunt. 

Laat thuis met een gerust hart achter

Als je het thuis niet goed achterlaat zit je niet lekker op vakantie. Zorg daarom dat het thuis op orde is. Heb je iemand die voor de plantjes zorgt en de post opruimt? Denk eraan dat je voor vertrek de verwarming uitzet en de gaskraan dichtdraait. Het is ook verstandig om je vakantieadres bij een bekende achter te laten. 

Zijn je papieren op orde?

Als je op vakantie gaat is het verstandig om om een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering dekt de kosten in het geval van materiële schade of persoonlijke schade.
Check ook of je paspoort nog geldig is en neem deze ook mee. Dat geldt natuurlijk ook voor je creditcard, je pinpas en je rijbewijs. Natuurlijk vergeet je ook je reserveringspapieren van je vakantiehuis, camping of hotel niet. 

Paspoort

Geef je auto een vakantiecheck

Je wilt je vakantie niet uitstellen omdat je auto niet in orde is. Dat kun je makkelijk voorkomen met het laten uitvoeren van een vakantiecheck. Dan weet je zeker dat je auto in orde is en is de kans klein dat je onderweg pech krijgt. Pak je auto op een verantwoorde manier in. De zwaarste spullen onderin en de lichtere spullen bovenop. Zorg dat de auto niet te zwaar beladen is, dan kan voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen. 

Auto met koffers


Pak je koffer efficiënt in 

Bij het inpakken van je koffer is het raadzaam om een paklijst te gebruiken. Zo is de kans klein dat je iets vergeet. Gebruik je medicijnen? Pak die als eerste in zodat je ze echt niet vergeet. Leg je reisapotheek op een handige plek in je koffer zodat je er makkelijk bij kan. 

Denk aan kleding en schoenen die passen bij de bestemming en het weer. Vergeet geen opladers voor je mobiele telefoon en/of camera en eventueel een wereldstekker. Er zijn op het internet veel checklist te vinden voor het inpakken van je koffer.

Koffers inpakken


Maak de reis leuk voor de kids

Heb je een lange autoreis voor de boeg? Zorg dat je kids zich kunnen vermaken. Het kan al veel helpen door ‘s nachts te rijden. Terwijl je kinderen heerlijk slapen kun jij heel wat kilometers maken. Kunnen ze niet slapen in de auto? Zet ze dan achter een filmpje. Je hebt tegenwoordig handige schermpjes waardoor de kids makkelijk de leukste filmpjes kunnen bekijken. Geef ze regelmatig wat lekkers en zorg dat ze speelgoed hebben. Je kan natuurlijk ook reisspelletjes met ze doen. Worden ze het zat? Stop regelmatig onderweg, dan kunnen ze even hun energie kwijt. Wil je meer tips voor reizen met kinderen?

Kinderen in de auto


Eindelijk, je bent er!

En dan ben je er. Eindelijk op je vakantiebestemming. Het genieten kan beginnen. Wil je tips voor een heerlijke vakantie aan zee? Kijk dan eens bij het Noordzeepark. Dit ruim opgezette vakantiepark ligt pal aan het Noordzeestrand met zijn brede zandstranden. De bungalows zijn geschikt voor 4, 6 of 8 personen. Het merendeel van de vakantiewoningen staat op een eigen perceel, slechts een enkeling is geschakeld. Alle bungalows hebben een riante tuin met groot terras. Boek direct uw huisje in Ouddorp!


Boek direct