Dit zijn de 5 leukste spellen voor op vakantie!

vakantiespellen

Soms is het heerlijk om de tijd te doden met een goed gezelschapsspel. Buiten dat de naam al genoeg zegt kunnen die gezellige spel-avondjes zorgen voor net een extra leuke vakantie. Nog meer voordelen? Ja! Spelletjes bieden uitkomst bij slecht weer, zorgen voor hilarische momenten en wat dacht je van het fanatisme. Wij maakten een selectie van de allerleukste spelletjes voor op vakantie. 

Razendsnel raden: 30 Seconds

Bron: man-man.nl

Misschien wel het populairste spel van dit moment. En terecht! 30 Seconds staat gegarandeerd voor hilarische momenten en krakende hersenen! Het is de bedoeling om binnen 30 seconden vijf begrippen aan je teamgenoten duidelijk te maken zonder het woord te noemen. Stalen zenuwen zijn een must tijdens dit spel. 30 seconden gaan heel snel als je teamgenoten zoveel mogelijk plaatsen, beroemdheden of andere weetjes moeten raden! Zin in een razendsnel spel? Heb jij een goede algemene kennis en vind je Party en Co. te langzaam? Neem deze nieuwe ‘classic’ dan mee op vakantie.

Vakantietopper: Uno

vakantietopper uno

Bron: Amazon.nl

De volgende in deze lijst vol toppers is Uno. Een spelletje dat te vergelijken is met het oer-Hollandse pesten! Een kaartspel dus. Uno speelt lekker weg en is leuk vormgegeven met felle kleuren en grote cijfers. Een goed behapbaar spelletje voor kinderen en prima leesbaar voor opa’s en oma’s! Een spel wat zeker niet mag ontbreken in jouw vakantiekoffer. 

Old school Rummikub

 rummikub op vakantie

Bron: Gezelschapsspellenshop.nl

Rummikub op vakantie? Het spel voor liefhebbers maakt al bizar lang deel van de Hollandse spellenkast en kan prima mee op vakantie. We vroegen ons af of we deze klassieker nog moeten uitleggen, maar hij hoort gewoon thuis in dit lijstje. Bij Rummikub draait het om het maken van cijfercombinaties. Wie als eerst zijn tegeltjes met nummers kwijt is heeft gewonnen. Een spel voor het hele gezin, omdat het best eenvoudig te leren is. Geef je vakantie dat klassieke tintje met deze oldtimer! 

Vakantiepark essential: Yahtzee

yahtzee op vakantie

Bron: Wikiwoordenboek.nl

Lekker dobbelen! Want dat is Yahtzee. Het spel der geluk, maar stiekem ook zo spannend! Yahtzee is gemakkelijk mee te nemen, want het bestaat slechts uit een notitieblokje en 5 dobbelstenen. Elke ‘beurt’ moet je proberen verschillende cijfercombinaties maken om punten te scoren. Gooi jij bijvoorbeeld een 1, 2, 3, 4 en een vijf? Dan heet dit een straat! Hiervoor mag je 25 punten opschrijven. Degene met de meeste punten wint! Een lekker snel spelletje wat nog gemakkelijk mee kan in de koffer. Vakantieproof dus! 

Fanatiek Catannen 

catan op vakantie

 

Bron: Goedkopegezelschapsspellen.nl 

Het is een algemeen begrip geworden: ‘Catannen’. Als je als spel een eigen werkwoordsvorm hebt, betekent het dat je heel goed bent. Het leuke aan Catan is de strijd, het geluk en de strategie. Een echt nadenkspelletje waarbij het gaat om het veroveren van zoveel mogelijk gebieden. In dit spel leg je steden aan, baan je wegen door het spellandschap en onderhandel je met je tegenspelers. Het perfecte bordspel voor regenachtige vakantiedagen! Het spel heeft tegenwoordig ook een junior-editie waardoor het voor kinderen niet te lastig is! 

Even afkoelen

Uitgespeeld? Even afkoelen na de strijd? Het is tenslotte vakantie. Als jullie uitgespeeld zijn en het vakantiehuisje een rommeltje is van dobbelstenen en spelkaarten, is het tijd om lekker op stap te gaan. Wist jij dat er in Ouddorp en omgeving naast een prachtige natuur ook genoeg te doen is? Ontdek de leukste activiteiten in Ouddorp. 

Noordzeepark is hét vakantiepark van Ouddorp waar je samen met vrienden en familie van een gezellige tijd kunt genieten. Ook zo toe aan ontspanning? Bekijk dan eens de vakantiehuisjes van Noordzeepark en kom in de beste sferen!