Deze Paasactiviteiten moet je gedaan hebben in en rond Ouddorp

Je hebt helemaal gelijk om er lekker tussenuit te gaan met Pasen! Geniet van een heerlijk lang weekend weg of rust uit tijdens een ontspannen vakantieweek. Ouddorp is een perfecte plaats om je Paasvakantie door te brengen. Er zijn talloze mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Speciaal rond de Paasdagen zijn er in en rond Ouddorp leuke Paasactiviteiten die je echt gedaan moet hebben. In dit blog lees je meer over de leukste activiteiten rond Pasen in en rond Ouddorp.

Kijk bij de Boer

Wat je echt niet wil missen is het jaarlijks terugkerende hoogtepunt ‘Kijk bij de Boer’. Op 2e paasdag openen boeren van heel Goeree-Overflakkee de deuren voor inwoners en toeristen. Dit evenement is een overweldigend succes.
Dit jaar zijn er 9 deelnemers die hun boerenbedrijf openstellen voor publiek.

De Flakkeese boeren werken het hele jaar keihard om iedereen van voedsel te voorzien. Maar weet je eigenlijk wat ze daar allemaal voor moeten doen? Kom er achter op 2de paasdag, de boeren en hun medewerkers geven je deze dag graag uitleg over de werkzaamheden op hun bedrijf. Je kunt rondkijken en de sfeer van het boerenleven proeven.

Ook voor de kinderen is er deze dag weer genoeg te beleven op de boerderijen. Deze dag zit boordevol activiteiten voor jong en oud. Kom kijken, beleven en proeven op de boerderij! Meer weten over dit fantastische evenement? Kijk dan bij kijkbijdeboer.nl.

Noordzeepark Kijk bij de Boer

Paaseieren verven en zoeken

Een activiteit die met Pasen niet kan ontbreken is natuurlijk paaseieren verven. Paaseieren verven is een leuke bezigheid om met Pasen te doen. Je kan met verschillende soorten verf schilderen. Kies je voor acryl- of waterverf of liever met speciale eierverf? Naast verf kun je ook kiezen voor natuurlijke kleurstoffen.

Dit zijn de benodigdheden voor paaseieren verven:

  • eieren: lekker vers van de boer of uit de supermarkt (eerst koken natuurlijk)

  • verf: acryl-, water- of eierverf

  • eierhouder: eiermolen of eierdop

  • versieringen: stickertjes, glitters en lintjes

Hoe langer de eieren in de verf zitten, hoe intenser de kleur wordt. Laat de eieren na het verven goed drogen voor het mooiste resultaat.

Noordzeepark Paaseieren verven

Paaseieren zoeken is ook een fantastische ervaring voor kinderen. Vol spanning proberen de kinderen zoveel mogelijk eieren te vinden. Verstop ze bijvoorbeeld in de tuin van je vakantiehuisje.
Paaseieren verven en zoeken is een leuke bezigheid om samen met elkaar te doen.

Tips voor een heerlijk Paasontbijt

Een heerlijk Paasontbijt begint met het mooi dekken van de tafel. Kies een mooi tafelkleed en koop leuke servetten. Haal je mooiste servies uit de kast en zet een bos bloemen op tafel. Lees hier nog meer tips voor een onvergetelijk Paasontbijt:

  • zet een pot heerlijk geurende koffie en schenk de theepot vol met thee

  • pers verse sinaasappels en zet een kan jus d’orange op tafel

  • bak zelf broodjes. Van de geur van vers gebakken brood loopt het water uit je mand

  • maak een lekkere fruitsalade met verse fruit

  • hou je van paasstol? Maak hem eens een keer zelf!

  • bak pancakes, ontbijtpizza’s of mini hartige taartjes

Neem uitgebreid de tijd en geniet van je Paasontbijt!

Noordzeepark Paasontbijt

Lekker uitwaaien op het strand

Heb je genoten van je Paasontbijt? Dan is het tijd voor een strandwandeling. Lekker even uitwaaien en genieten van de prachtige stranden die Ouddorp rijk is. Wist je dat Ouddorp het schoonste strand van Nederland is? Dat is de hoogst mogelijke waardering die je als gemeente kan krijgen. Meer weten over Ouddorp, het schoonste strand van Nederland?

Op de stranden zijn diverse strandpaviljoens te vinden. Geniet van een lekker kopje koffie of thee of neem de tijd voor een overheerlijke lunch. Op zoek naar een leuke strandtent?

Ouddorp biedt je alles voor een onvergetelijke paasvakantie! Wil je vakantie vieren in Ouddorp? Kijk dan hier voor de mooiste vakantiehuizen.

Boek nu je vakantiehuis