5 tips om volledig te ontspannen op vakantie

Relaxen in hangmat met boek

De vogeltjes zingen, de bloemen staan in de volle bloei en het zonnetje komt geregeld achter de wolken vandaan. Het is bijna tijd voor vakantie! Je bent er ook echt aan toe. Iedereen heeft zo nu en dan even wat vrije tijd nodig om volledig tot rust te komen. Zet jij je dagelijkse leven wel echt op pauze als je op vakantie gaat? Een vakantie is pas echt fijn als je optimaal kunt genieten en met deze vijf tips gaat dat zeker lukken.

1. Neem even pauze van je telefoon/laptop

Tegenwoordig heb je overal toegang tot het internet en dat maakt ons leven zeker een stuk makkelijker, maar ook hectisch en soms zelfs ongezellig. Probeer eens je werk(telefoon) en/of laptop voor een langere tijd weg te leggen en kom in contact met jezelf en de wereld om je heen. Besteed wat meer persoonlijke aandacht aan de mensen waarmee je op vakantie bent. Doe eens gek en speel samen een ouderwets bordspelletje! Lekker weer even analoog. Je zult merken dat het veel meer rust en ontspanning met zich mee brengt.

2. Geniet van de kleine dingen

ontbijt

Probeer eens stil te staan bij de kleine dagelijkse dingen. Neem je tijd om in alle rust te ontbijten, te lunchen en te dineren. Vergeet ook niet om de omgeving in je op te nemen en geniet van bijvoorbeeld het gefluit van de vogels, het geritsel van de wind langs de blaadjes van de bomen of het geluid van de zee. Zet ook eens je lievelingsmuziek op en swing erop los. Onderneem zoveel mogelijk activiteiten waar jij zin in hebt! Je zult merken dat het je veel vrolijker maakt.

dansen thuis op muziek

3. Wees niet bang om niets te doen

Een vakantie is een uitgelezen moment om te ontspannen, zodat je straks weer met nieuwe energie aan de slag kan. Durf daarom in je vakantie ook even niets te doen. Plan bijvoorbeeld een dagje strand in en ga lekker de hele dag in de zon liggen of ontspan in de groene tuin van één van onze vakantiehuizen.

4. Ga de natuur in

Zee zand tenen

Niets is ontspannender als een wandeling of een fietstocht in de natuur. De uitgestrekte duinen van Ouddorp lenen zich daar prima voor. Er zijn zoveel mooie fiets- en wandelroutes in de buurt die je direct vanaf Noordzeepark kunt nemen.

5. Zorg voor een rustgevend verblijf

VIP vakantiehuis noordzeepark

Tijd om je vakantie te boeken. Zo heb je er iets om naar uit te kijken en kun je de dagen gaan aftellen! Wil jij écht onbezorgd op vakantie? Boek dan een van onze VIP vakantiehuizen - een ruim vrijstaand vakantiehuis omringd door groen waar je pas echt helemaal tot rust komt.

 

Boek nu je vakantie