Strand van Ouddorp: 17 kilometer aan plezier en avontuur

Het strand van Ouddorp is één van de mooiste stranden van Nederland. Bezoekers waarderen het uitgestrekte en rustige karakter van het strand van Ouddorp. Daarnaast is het strand geschikt voor zonaanbidders, maar ook voor watersportliefhebbers. Het Noordzeestrand van Ouddorp is ruim zeventien kilometer lang. Op sommige plaatsen is het strand van Ouddorp vele honderden meters breed, waardoor er genoeg ruimte is voor veel toeristen.

Gratis brochure aanvragen

Het heerlijke strand van Ouddorp

Ouddorp grenst niet alleen aan de Noordzee, maar ook aan het Grevelingenmeer. Over het algemeen gaan dagjesmensen en toeristen naar het Noordzeestrand, terwijl gezinnen met jonge kinderen vaker kiezen voor het Grevelingenmeer. Een dagje Ouddorp aan het strand kan dus ook op een andere locatie. 

Het strand van Ouddorp is in 2007 door lezers van het Algemeen Dagblad verkozen tot Beste Badplaats van Nederland.

Welk strand in Ouddorp is voor mij geschikt?

De zonaanbidder kan het beste naar het strand aan de Vrijheidsweg gaan. Hier bevindt zich niet alleen een fijn strand, maar er zijn ook diverse hippe strandtenten, zoals Paal 10. Daarnaast heeft dit strand een grote parkeerplaats met plek voor honderden auto's.

Het gezin met kinderen kan in Ouddorp beter naar het strand van het Grevelingenmeer gaan. Rijd naar Bezoekerscentrum de Grevelingen (De Punt 4), waar u uw auto kunt parkeren. Het Grevelingenmeer is de ideale plek voor gezinnen. Het meer loopt heel geleidelijk af, waardoor kinderen niet plotseling in een diep stukje terecht komen. Daarnaast is er minder stroming en is het water een stuk helderder. Ook is het water van het Grevelingenmeer sneller op temperatuur, waardoor het in de vroege zomer beter vertoeven is. Lees meer over onze kindvriendelijke vakantiehuizen.

De natuurliefhebber kan in Ouddorp het beste naar het strand aan de Oostdijk (Hondsweg, Oostdijk). Eerst loopt u vijftien minuten door een prachtig natuurgebied (Meinderswaal, maar in volksmond het 'Waterwingebied' genoemd) met kleine beekjes, heide en koeien. Vervolgens bereikt u een puur stuk strand met nauwelijks bezoekers. Dit strand is ook een fijne plek om uw hond even los te laten.

De watersportliefhebber gaat in Ouddorp naar het strand natuurlijk naar de Brouwersdam. Niet alleen bevindt zich hier een grote beachclub (Natural High), maar ook zijn hier de hoogste golven om te kitesurfen, kitebuggyen of blokarten.

Parkeren bij het strand in Ouddorp

Een dagje naar het strand van Ouddorp? Parkeren is gratis! Aan de Vrijheidsweg, Noordweg, Brouwersdam en Groenedijk zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Wanneer u Ouddorp binnen rijdt, hoeft u enkel het bordje 'Stranden' te volgen om één van de parkeerplaatsen te bereiken.

Overnachten in Ouddorp

Wilt u op vakantie naar Ouddorp? Boek dan een vakantiehuis via Noordzeepark! Het hele jaar door hebben wij de beste vakantiehuizen voor lage prijzen nabij het strand van Ouddorp.

Bekijk onze Facebookpagina

Boek direct uw vakantiewoning

Hompelvoet 23

Klasse 1. VIP

Modern familiehuis met tuin vlak bij strand

€548
4 Slaapkamers 8 personen
Bekijk woning

Haringvliet 027

Klasse 3. Premium

Ideale ligging, vlakbij alle faciliteiten.

€518
3 Slaapkamers 6 personen
Bekijk woning