Bezoek het onbewoonde eiland Hompelvoet

Middenin het Grevelingenmeer ligt het onbewoonde eiland Hompelvoet. Het eiland is begin jaren ’70 veranderd van zandplaat naar een open vlakte met ruige begroeiing. Een bezoekje brengen aan het eiland Hompelvoet? Controleer voordat u komt of het eiland op dat moment toegankelijk is of niet. In het broedseizoen is het eiland namelijk niet toegankelijk.

Het eiland Hompelvoet

hompelvoetOp het eiland Hompelvoet leven verschillende dieren. Fjordenpaarden verblijven er het hele jaar. De begroeide omgeving geeft voldoende voedsel aan deze paarden. Vanaf mei t/m november zijn er ook koeien te vinden op Hompelvoet.

Een ander opvallend verschijnsel op Hompelvoet is de groei van de Herfst schroeforchis. Deze orchideeënsoort komt op slechts twee andere plaatsen voor in Nederland. Dit maakt Hompelvoet een vrij uniek eiland, wat zeker een bezoekje waard is. U kunt het eiland zelf bezoeken, behalve van 15 maart t/m 15 augustus. Dan is het broedseizoen aan de gang en bewaakt een vogelwachter Hompelvoet.

In deze tijd kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Kwade Hoek. In dit natuurgebied vindt u de mooiste flora en fauna. Of wat dacht u van een fiets- of wandeltocht door de Slikken van Flakkee? Wanneer u niet naar het eiland Hompelvoet kunt, is het wel mogelijk om op het Grevelingenmeer rond te varen. 

Dagje Hompelvoet combineren met een nachtje weg

Wilt u een bezoek aan het eiland Homelvoet combineren met een relaxt nachtje weg? Dan bent u van harte welkom op het vakantiepark Noordzeepark in Ouddorp. Onze vakantiepark ligt slechts een paar kilometer van het eiland Hompelvoet. Hier kunt u genieten en tot rust komen in één van onze vakantiehuisjes. De vakantiehuisjes zijn geschikt voor 2 tot 8 personen.

Direct een vakantiehuisje boeken? Bekijk al onze accommodaties. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. U heeft binnen 24 uur een reactie.

Vraag onze brochure aan

Boek direct uw vakantiewoning

Zuiderdiep 01

Klasse 2. TOP

We nemen u mee naar deze sfeervolle recreatiewoning met een grote tuin.

€561
3 Slaapkamers 6 personen
Bekijk woning

Haringvliet 089

Klasse 3. Premium

Geschakelde vakantiewoning met eigen oprit. De vakantiewoning ligt middenin het Noordzeepark.

€518
3 Slaapkamers 6 personen
Bekijk woning