Unieke attractie: beklim de vuurtoren van Ouddorp

Goeree-Overflakkee krijgt er een geweldige attractie bij: het beklimmen van vuurtoren Westhoofd. Geniet van het panoramische uitzicht vanaf de Ouddorpse vuurtoren! De openstelling van de vuurtoren is een oude wens die nu in vervulling is gegaan!

De openstelling van de vuurtoren voorziet in een enorme behoefte

Meestal is het eerste wat je ziet wanneer je Ouddorp nadert, de vuurtoren. Zeker als het donker is. Wist u dat de vuurtoren van Ouddorp een van de meest gefotografeerde bouwwerken van de Kop van Goeree is? En terecht, want dit prachtige bouwwerk gaat ver terug in de tijd. De toren, die inmiddels 52 meter hoog is, is vanaf eind april 2019 open voor publiek. Is uw interesse gewekt? Lees in dit blog meer over de openstelling van de vuurtoren.

Vuurtoren Westhoofd Ouddorp

De geschiedenis van vuurtoren Westhoofd van Ouddorp

Vuurtoren Westhoofd is gebouwd in 1947-1948. Deze toren verving de oude toren die op 4 mei 1945 werd gebombardeerd door de Duitsers. De architect heeft de vuurtoren een waardig en duurzaam karakter gegeven door de strakke vormgeving. Deze vormgeving moet waakzaamheid en trots op de herwonnen zelfstandigheid uitstralen. Vanwege de indirecte herinneringswaarde aan de door de oorlog verwoeste voorgaande vuurtoren, is vuurtoren Westhoofd van cultuurhistorische waarde.

Oriëntatiepunt voor de scheepvaart

Wist u dat vuurtoren Westhoofd een van de laatste bemande vuurtorens van Nederland is? De vuurtorenwachters zijn zeeverkeersleiders. Ze begeleiden de drukke scheepvaart op de Noordzee. Het werkgebied van de zeeverkeersleiders ligt tussen Westkapelle en Hoek van Holland. Maar ook een deel van de Oosterschelde en het Grevelingenmeer hoort tot hun werkgebied. Als er noodgevallen zijn coördineren de zeeverkeersleiders van Ouddorp de plaatselijke opsporings- en reddingsacties.

Vuurtoren Westhoofd Ouddorp

Het is absoluut de moeite waard om vuurtoren Westhoofd te bezoeken en te beklimmen! Maar er is nog veel meer te doen in Ouddorp! Benieuwd naar nog meer activiteiten op Flakkee? Kijk dan bij de 8 bezienswaardigheden in Ouddorp.

Het Noordzeepark ligt dichtbij vuurtoren Westhoofd. Boek nu uw accommodatie en bezoek de vuurtoren. Genieten van een heerlijke vakantie doe je bij het Noordzeepark!

Boek nu uw accommodatie