Stressvrij op vakantie? Lees onze tips!

Op vakantie gaan is voor veel mensen een uitlaatklep om alle stress en hectiek van alledag van zich af te laten glijden. Helaas zorgt de voorbereiding op een vakantie ook bij veel mensen voor stress. Deze stress kan ervoor zorgen dat jij in de eerste dagen van je vakantie niet kunt ontspannen. Dit is natuurlijk iets wat je absoluut niet wilt! Wij geven je daarom graag een aantal tips om je vakantie relaxed te kunnen beginnen!

Stressvrij-op-vakantie

Zorg voor rust

Veel mensen maken de keuze om bij de eerste dag van hun vakantie al direct op vakantie te gaan. Dit willen wij niet adviseren, aangezien nog veel mensen op dit moment onrust in hun lijf hebben. Je kunt veel beter een paar dagen extra vakantie nemen, waardoor je alvast tot rust kunt komen. Hiermee voorkom je dat je in de eerste dagen niet volledig kunt genieten van je vakantie. Lekker wat extra daagjes vrij nemen dus!

Lijstmaken

Maak een inpaklijstje

Tsja, dan ben je eindelijk op de plaats van bestemming en kom je erachter dat je je zwembroek bent vergeten. Niet leuk! Nu kan je natuurlijk altijd nog een winkel opzoeken om dit te kopen, geen probleem zou je zeggen. Echter, kan het natuurlijk ook gebeuren dat je je ID-kaart of paspoort bent vergeten, dan wordt het al een stuk complexer! Zorg er dus voor dat je ruim van tevoren een inpaklijstje hebt gemaakt met alle spullen die je niet mag vergeten zodra je op vakantie gaat. Werk dit lijstje af en je zal met meer ontspanning de vakantie ingaan. Beloofd!

Voorkom strakke schema’s

Strakke schema’s heb je in het dagelijkse leven waarschijnlijk al voldoende. Tijdens jouw vakantie is het tijd om deze te laten vallen. Probeer er dus voor te zorgen dat je voor de vakantie niet al in de stress raakt van de strakke vakantie planning die je hebt gemaakt. Tijdens jouw vakantie is het juist tijd om dingen los te laten en je niet al te druk te maken. Geen enkele vakantie verloopt perfect, houd dit in het achterhoofd!

Rond lopende zaken af

Om minder stress te ervaren in de aanloop naar je vakantie, is het van belang om niet afgeronde zaken eerst af te maken. Belangrijk hierbij is dat je een to-do-list maakt van zaken die urgent zijn en zaken die wat minder prioriteit hebben. Zorg ervoor dat je de urgente zaken voordat je op vakantie gaat eerst hebt gedaan. Bewaar de zaken met minder prioriteit voor na de vakantie. Op deze manier ga je met meer ontspanning jouw vakantie tegemoet.

Wil je deze tips in de praktijk toepassen maar heb je nog geen vakantie geboekt? Bekijk dan eens onze leuke huisjes op het Noordzeepark in Ouddorp en laat alle stress van je lijf glijden!