Oud & Nieuw en de frisse plons

 

Het aftellen is begonnen. Deze jaarwisseling laten we in Ouddorp niet zomaar voorbijgaan, want deze gaat gepaard met een hoop oliebollen, vuurwerk en een heuse nieuwjaarsduik. Deze blog legt je uit waarom je in Ouddorp en op Noordzeepark wilt zijn met de aanstaande jaarswisseling. 

Van 31 december naar 1 januari

Wat is het jaar toch omgevlogen, de tijd tikt maar door! Sta even stil bij het afgelopen jaar en kom tot rust op Noordzeepark met iedereen die je dierbaar is.

Bekijk hier onze beschikbare accommodaties

Elke accommodatie beschikt over een eigen tv, dus het landelijke aftelmoment naar 12 uur 's nachts hoef je niet te missen als je op Noordzeepark verblijft. Bovendien geeft dit je ook de kans om 's avonds te kijken naar eindejaarsconferenties die een komische kijk en terugblik geven op afgelopen jaar. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de eindejaarsconferentie.

Vuurwerk

Oliebollen, vuurwerk en champagne

Bij een goede jaarswisseling horen natuurlijk lekkere oliebollen, spectaculair vuurwerk en goede champagne. We geven je hierbij de tips waar je moet zijn: 

  • Voor oliebollen: Voor de Jumbo worden achter elkaar oliebollen gebakken en verkocht, maar ook de bakkers doen hun best in Ouddorp. Ook zelf oliebollen maken kan als je jouw eigen frituur meeneemt (beslag en zonnebloemolie zijn in Ouddorp verkrijgbaar). 
  • Voor vuurwerk: Als je zelf vuurwerk wil afsteken dan kun je via de website van de gemeente Goeree-Overflakkee zien waar je vuurwerk mag afsteken op Oudjaarsavond. Kijken naar het vuurwerk dat op deze plekken afgestoken wordt, maar niet zelf afsteken kan uiteraard ook! Vuurwerk kopen kan ook op het eiland en in de buurt, bekijk hier de vuurwerkverkooppunten
  • Voor champagne: Bij de Gall & Gall, supermarkten en speciaalzaken in het centrum van Ouddorp kun je terecht voor een fles champagne. Speciaal op Goeree-Overflakkee zijn er ook de rabarber bubbels onder de naam 'Parel van Goeree'. Deze worden verkocht en kun je proeven in Stellendam, maar dit gaat wel op afspraak. Plan deze dus tijdig in om op Oudjaarsavond van deze champagne te kunnen nippen. 

Oud en nieuw
Brrr... durf jij mee te doen aan de Nieuwjaarsduik op het strand van Ouddorp?

Met een breed strand voor de deur is de Nieuwjaarsduik op 1 januari elk jaar een terugkerende traditie. De locatie waar de massale duik gehouden wordt is strand 't Flaauwe Werk ter hoogte van de reddingsbrigade. Vanaf 14:00 uur duiken alle deelnemers het water in. Na de frisse plons verzorgt de organisatie warm drinken en eten, zodat je snel weer opwarmt na de duik. Doe mee en schrijf jezelf (en je vakantiegezelschap) in

Nieuwjaarsduik

Goede voornemens voor het nieuwe jaar

1 januari is ook de dag waarop de nieuwe goede voornemens ingaan. Weet jij die al voor jezelf? En weet je al waaraan je wilt werken dit jaar of wat je doelen worden voor het komende jaar? De eerste dag is het perfecte moment om daarover na te denken. 

Ben je helemaal blanco en wordt het toch steeds aan je gevraagd, dan hebben we een goede tip: zeg dat je meer rustmomenten wil inbouwen. Dit verklaart meteen waarom je ook in het nieuwe jaar weer naar Noordzeepark komt. 

Boek alvast voor het nieuwe jaar