Inspiratie voor een dagje strand

Je kan er natuurlijk niet aan ontkomen zodra je op vakantie gaat naar Noordzeepark in Ouddorp: het strand! Nu denk je bij het strand waarschijnlijk aan zonnen en zwemmen, wat wij goed kunnen begrijpen, maar er zijn uiteraard nog genoeg andere activiteiten die je kunt doen! Lees hier onze tips!

Zonnen en zwemmen

Zoals al eerder benoemd denk je bij een dagje strand natuurlijk al gauw aan zonnen en zwemmen. Volstrekt logisch natuurlijk! Wie kan er nou niet genieten van de mooie uitgestrekte stranden rondom Ouddorp? Je legt je handdoek neer of stalt je strandstoel uit en je kunt de gehele dag genieten van ultieme ontspanning. Het liefst doe je dit natuurlijk met een flinke dosis zon op je hoofd. Ook dan hebben wij goed nieuws voor je! Ouddorp ligt namelijk vlakbij Zeeland, en laat deze provincie nu net de meest zonnige provincie van ons land zijn!

StrandNederland

Sporten

We schieten nu volledig in contrast met onze vorige tip, maar het strand leent zich natuurlijk ook prima voor een flinke work-out! Dit kan variëren van hardlopen tot aan yoga. Gewoon datgene doen waar jij je goed bij voelt. Er is in ieder geval ruimte genoeg, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Leuke activiteiten met je vrienden zijn onder andere: een potje beachtennis, frisbeeën of beachvolleybal. Houd er rekening mee dat sporten op het strand wel wat zwaarder kan zijn voor je lichaam dan normaal. Groot voordeel is natuurlijk dat je direct ter verkoeling de altijd frisse Noordzee in kunt duiken!

Spelletjes

Een spel doen op het strand is een geheel andere ervaring dan bijv. aan de keukentafel. Veelal schijnt er een lekker zonnetje en word je omgeving door een zacht briesje. Maar wat voor spellen kun je zoal doen op het strand? Nou wat dacht je van een potje boter-kaas-en-eieren in het zand! Je kunt zeer eenvoudig het speelveld tekenen in het zand, de eerste die er drie op een rij heeft wint. De verliezer trakteert op een ijsje, wel zo eerlijk toch? Zodra je wat meer uitdaging zoekt, kun je ook het spel jeu de boules eens proberen. Jeu de boules is een balspel waarbij het de bedoeling is dat de deelnemers metalen ballen zo dicht mogelijk bij een houten balletje gooien. Een leuk én uitdagend spel voor alle leeftijden!

Schelpen-Nederland

Zoeken en verzamelen

Het strand is dé perfecte plek om schelpen te zoeken. Nu is natuurlijk niet iedere schelp even mooi of bijzonder, maar je komt op een flinke dag zoeken altijd wel een aantal mooie exemplaren tegen. Deze schelpen kun je thuis neerleggen ter decoratie of je maakt er bijvoorbeeld een schelpenketting van. Neem een naald en touw mee naar het strand en prik met de naald een gaatje in de schelpen. Nu kun je ze aan het touw rijgen, en voilà aan het einde van de dag heb jij een unieke ketting om je nek hangen. Daarnaast kun je natuurlijk ook naar aangespoelde krabben zoeken op het strand. Deze zijn wel wat lastiger om te vinden, maar de kick is des te groter zodra je er eentje hebt gevonden!

Vliegeren

Ja natuurlijk vliegeren! Om deze activiteit uit te kunnen voeren heb je natuurlijk wel een beetje wind nodig, maar aan de vrijwel altijd winderige kusten van de Noordzee, moet dit geen probleem opleveren. De uitdaging van het vliegeren is natuurlijk om de vlieger zo lang mogelijk in de lucht te houden. Iemand met meer ervaring zal op de lange termijn proberen om trucjes uit te gaan halen, wat deze activiteit aanzienlijk leuker maakt. 

Voor de echte daredevils is het natuurlijk ook mogelijk om het vliegeren naar een iets extremer niveau te tillen. Vliegeren is namelijk ook een onderdeel van kitebuggyen. Bij kitebuggyen zit je in een voertuig waarbij je je laat voortduwen door de kracht van de wind. Aan de Brouwersdam in Ouddorp is het mogelijk om deze activiteit uit te voeren bij Beachclub Natural High, wat teven ook een hele leuke strandtent is. Overigens kun je in dit blog nog 7 andere leuke strandtenten in Ouddorp vinden!

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je met deze inspiratie tips voor een dagje strand zin hebt in een strandvakantie! Heb je nog niet geboekt? Bekijk onze leuke vakantiehuisjes.