Dit is waarom iedereen geniet van een weekendje op Goeree-Overflakkee

En niet alleen in het weekend! Goeree-Overflakkee bestaat uit een veelzijdig landschap met veel, maar dan ook echt veel natuur. Wat wij het mooist vinden? Misschien wel de uitgestrekte zee die we zien na het beklimmen van de duinen in Ouddorp. Ook van plan een weekendje te verblijven op Goeree-Overflakkee? We verzekeren je dat je nooit meer naar huis wilt, tenzij je hier al woont natuurlijk.

Het leven op een eiland

We begonnen deze blog met het waarderen van de zee. Het water heeft een grote invloed gehad in het ontstaan en bestaan van het eiland. Goeree-Overflakkee is dan ook een Zuid-Hollands eiland dat volledig omringt is door water. Het eilandgevoel en het leven ‘in het water’ vind je terug in onze cultuur. Vergelijkbaar met andere mooie eilanden als Curaçao en Nieuw-Zeeland? Wij vinden van wel. De charme van onze eigen Hollandse cultuur is terug te vinden in het gevoel van een verre exotische vakantie. Toch blijven de mensen van Flakkee gewoon lekker nuchter zichzelf.

 Slikken van Flakkee, (janbaks.nl)

Het boerenleven op Goeree-Overflakkee

Curaçao en Nieuw-Zeeland hebben misschien meer zonuren. Wij genieten van het platte landschap met de vele voordelen die de agrarische sector met zich mee brengt. Denk alleen al aan verse kippeneitjes bij het ontbijt. Je ziet én proeft het boerenleven. Op ons eiland hechten we dan ook veel waarde aan lekker eten. In de vele strandtentjes rondom Ouddorp geniet je van exotische-, maar juist ook heerlijke Hollandse gerechten. Onze specialiteit? Vis! 

Lekker Flakkees

Menhéerse, ofwel Middelharnis is het epicentrum van Goeree-Overflakkee. Je kunt er lekker ‘shoppen an d’n diek’, en er is een leuk haventje. Je vindt sowieso veel haventjes terug op ons Eiland. Op kleine maar sfeervolle plaatsjes als Herkingen, den Bommel, Oude-Tonge en Stad aan ‘t Haringvliet zijn ze de trekpleister voor veel toeristen. Zij kunnen hier tegenwoordig ook genieten van de nieuwe-, maar oerdegelijke kwaliteit van het Flakkeese biertje ‘Solaes’.
Daarnaast hecht de bevolking van Flakkee 
veel waarde aan de eigen cultuur en taal. Dit levert mooie uitspraken op die typisch zijn voor het Flakkeese volk. Benieuwd? Lees dan nog eens onze blog over Flakkees en Goerees voor dummies.

Uniek landschap in Ouddorp

Op de kop van het Eiland, rond het plaatsje Ouddorp, vind je een heel bijzonder landschap. Door de jaren heen is het landschap van Goeree-Overflakkee veel verandert. Dit heeft geresulteerd in een combinatie van oorspronkelijke natuur en de door de mens gemaakte aanpassingen. Voornamelijk na de tijd van de watersnoodramp in 1953 is het landschap gevormd tot hoe deze er nu uitziet. Resultaat? Meer dan 5 kilometer strand langs de kop van het Eiland, hoge duinen, ongerepte natuur, maar ook mooie aangelegde wandelgebieden.

Ouddorp, (ouddorp.nl)

Ook verblijven op Goeree-Overflakkee?

In Ouddorp, op steenworp afstand van het strand, vind je Noordzeepark. Kies ook voor een van onze sfeervolle accommodaties en kom volledig tot rust. Wij hopen jou natuurlijk een beetje overtuigd te hebben van ons eiland, zo zijn we dan ook wel weer! Trots. Benieuwd naar wat er momenteel allemaal speelt op het eiland, en waarom de mensen zo trots zijn? Bekijk dan eens de site van Trots Op Flakkee. (TOF)

Ook toe aan een heerlijk verblijf op Goeree-Overflakkee? 

Bekijk onze accommodaties