Deze musea zijn echt de moeite waard om te bezoeken!

Ben je een liefhebber van musea? Dan kun je op Goeree-Overflakkee je hart ophalen. Vanuit je vakantiehuis op het Noordzeepark in Ouddorp kun je gemakkelijk allerlei musea op het eiland bezoeken die echt de moeite waard zijn. Lees hier meer over musea die u niet kunt missen tijdens uw vakantie.

Bekijk de accommodaties


Het Streekmuseum in Sommelsdijk

Het misschien wel meest bekende museum op Goeree-Overflakkee is het Streekmuseum. Maak een tijdreis door de eilandgeschiedenis en kom meer te weten over het dagelijkse leven rond 1900, oude ambachten, landbouw & visserij en streekhistorie. Hoogtepunt dit seizoen is de expositie van de schat van Dirksland die vorig jaar werd gevonden door Arco Hoekman. Duizenden munten uit de middeleeuwen, samengeklonterd in een aardewerken pot. Een unieke vondst die van grote historische waarde is en ons veel informatie kan geven over de middeleeuwse geschiedenis van het eiland. Of beleef de watersnoodramp van 1953 door de bril van nu in een intense museumervaring! De VR-beleving neemt je mee terug naar de rampnacht van 1953, toen het noodlot op het eiland toesloeg. Kortom, genoeg te beleven en ervaren in het Streekmuseum. 

Streekmuseum Sommelsdijk

Het RTM-museum aan de Brouwersdam

Heb je altijd al een mooie collectie historische stoom-en diesellocomotieven, rijtuigen en goederenwagens van dichtbij willen bekijken? Dat kan bij het RTM-museum. Een bezoek aan het trammuseum is een belevenis voor jong en oud. En een ritje met de historische tram onvergetelijk! Meer weten over het RTM-museum?

 

RTM museum Brouwersdam

Het Torenmuseum in Goedereede

Goedereede is een oud stadje met een bijzonder karakter en een eigen sfeer. De toren van Goedereede heeft een museumfunctie, waarbij de geschiedenis van Goedereede en de kerktoren centraal staat. Op de eerste verdieping is er een permanente vuurtorenexpositie en in de oneven jaren is er op de begane grond een bijzondere quilttentoon-stelling. Er worden regelmatig exposities door kunstenaars verzorgd en concerten georganiseerd. Lees hier meer over het Torenmuseum in Goedereede.

Toren van Goedereede

Het Rien Poortvlietmuseum op Tiengemeten

Het Rien Poortvlietmuseum is gevestigd op het prachtige eiland Tiengemeten in het Haringvliet. Dit museum is geschikt voor jong en oud. Voor de kinderen is er de kabouterzolder waar meerdere hoeken zijn ingericht zodat kinderen actief aan de slag kunnen. De ouderen kunnen de vele verschillende werken van Rien Poortvliet bewonderen. Lees hier meer over het Rien Poortvlietmuseum.

Rien Poortvliet museum

Landbouwmuseum Tiengemeten

Neem een kijkje in het landbouwverleden van deze regio. Waar komt ons voedsel vandaan? Je ziet het in het Landbouwmuseum Tiengemeten. Het museum toont machines en gereedschappen uit de land- en tuinbouw van vroeger. Combineer met een bezoek aan het Rien Poortvlietmuseum. Meer informatie over het Landbouwmuseum Tiengemeten vind je hier.  

Landbouwmuseum Tiengemeten

Radio museum de Stove

Ben je geïnteresseerd in oude radio’s? Bezoek dan eens het kleine, maar knusse radiomuseum ‘de Stove’ in Achthuizen. De heer Jan Dekkers houdt exposities van oude radio’s in zijn knusse museum aan de Achthuizensedijk in Achthuizen.

Radiomuseum de Stove

 

De VVV Goeree-Overflakkee kan u meer vertellen over de musea op Goeree-Overflakkee.

Het Noordzeepark in Ouddorp is een uitstekende uitvalsbasis voor het bezoeken van musea. Bekijk de accommodaties bij het Noordzeepark, boek een vakantiehuis en geniet van een heerlijke vakantie. Heb je nog vragen? Neem dan contact op.

Boek een vakantiehuis