De leukste vakantie idee├źn op Goeree-Overflakkee voor minder validen

Het kan heel lastig zijn om een vakantiebestemming te vinden als je mindervalide bent. Goeree-Overflakkee is zeker geschikt voor mindervalide mensen. Op de Kop van Goeree wordt veel aandacht besteed aan het toegankelijk maken van voorzieningen voor mindervaliden. Ben je benieuwd? Lees dan verder.

Ontdek de omgeving

Stranden toegankelijk voor mindervaliden

Hou je van het strand, maar is het strand zo lastig te bereiken met bijvoorbeeld een rolstoel? Kom dan naar Goeree-Overflakkee. Naast aangepaste duinovergangen zijn er verharde paden tot op het strand gemaakt. Daarnaast zijn er speciale rolstoelen waarmee je zo het strand op kunt via de betonnen paden.
Voordat je op het strand bent moet je nog wel een duinovergang over. Bij de VVV in Ouddorp zijn ontheffingskaarten verkrijgbaar. Met deze ontheffingskaart is het toegestaan om over aangewezen duinovergangen te rijden. Ook is het toegestaan om te parkeren bij enkele strandpaviljoens. Let er wel op dat de ontheffingskaart alleen geldig is als je ook een invalidenparkeerkaart hebt. Neem contact op met de VVV Ouddorp als je hier meer over wilt weten. 

Rolstoel op het strand Noordzeepark

Strandrolstoelen 

Strandrolstoelen zijn geschikt om het strand op te gaan als je mindervalide bent. Ideaal dus. Zo kun je heerlijk genieten van het strand. Met deze strandrolstoel met dikke luchtbanden, kun je gemakkelijk over het strand rijden. Bij diverse strandpaviljoens in Ouddorp kun je terecht voor een strandrolstoel. Het is wel verstandig om van tevoren een strandrolstoel te reserveren. 

Strandrolstoel Noordzeepark

Afbeelding: www.vvvzeeland.nl

Ga lekker uit eten

Hou je ook zo van heerlijk uit eten gaan? Dan ben je in Ouddorp op de juiste plek. In Ouddorp zijn talloze restaurants waar je uitgebreid uit eten kan. Ook voor mindervaliden is er genoeg keus op het gebied van restaurants voor mindervaliden. Geniet in alle rust van een rolstoelvriendelijk restaurant in Ouddorp. 

Restaurants Ouddorp Noordzeepark

Huur een mindervalide fiets

Zou je graag op een fiets het prachtige eiland Goeree-Overflakkee willen verkennen? Huur dan een mindervalide fiets, of een mindervalide fiets met elektrische ondersteuning. Zo kan iedereen mee en blijft niemand achter. Geniet met elkaar van een heerlijke fietstocht en ontdek de schoonheid van Goeree-Overflakkee per mindervalide fiets. 

Mindervalide fiets Noordzeepark

Een vakantiewoning voor mindervaliden

Op het Noordzeepark in Ouddorp kun je terecht voor een heerlijke vakantie, ook als je mindervalide bent. Het Noordzeepark ligt op loopafstand van het Noordzeestrand. Het Noordzeepark is een goede uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes in de omgeving. Als je mindervalide bent wil je natuurlijk een heerlijk vakantiehuis zonder zorgen. Wij beschikken over een vakantiehuis voor mindervaliden. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op. Natuurlijk kun je ook direct dit vakantiehuis boeken.

Boek direct