10 tips voor een ultieme herfstvakantie in Ouddorp

Alle regio's in Nederland krijgen nu één voor één herfstvakantie. Bij een zomervakantie is het overduidelijk, dan draait alles om zonnen en het strand. Maar, hoe haal je het maximale uit de herfstvakantie? Het weer is doorgaans guur en dat geeft de indruk dat er niets te beleven valt. Deze blog bewijst het tegendeel, We geven je graag tien to-do tips voor tijdens de herfstvakantie! 

Tip 1. Vier Halloween

Halloween is bij uitstek het feest van de herfstvakantie. Zorg dat je op tijd een eng kostuum hebt voor woensdag 31 oktober. Koop bij de boeren uit de omgeving één of meerdere pompoenen. Laat je creativiteit of die van je kinderen de vrije loop bij het versieren ervan en snij er enge gezichten in. Bekijk de Halloweenevenementen en de andere evenementen tijdens de herfstvakantie via de website van VVV Goeree-Overflakkee

herfstvakantie

Tip 2. Bereid je voor op de andere feestdagen

Sinterklaas en Kerstmis komen eraan. Gebruik de vrije tijd van de herfstvakantie nuttig door alvast Sinterklaas- of Kerstgedichten te schrijven of door surprises in elkaar te knutselen. Ook bieden de winkels op Goeree-Overflakkee genoeg leuks om dit jaar aan te komen met unieke cadeaus die in jouw woonomgeving niet verkrijgbaar zijn. 

Tip 3. Hou een kampvuur 

Geniet van de herfstavonden en maak een kampvuur (waar dit kan, let altijd op de veiligheid voor de omgeving en jezelf). Rooster hier lekker marsmallows op en geniet van elkaars kampvuurverhalen. 

Ben je geen fan van kampvuren of marsmellows? Kies dan een leuk restaurant uit voor een mooi diner. 

herfstvakantie

Tip 4. Bezoek een binnenzwembad

Vlakbij Ouddorp en het Noordzeepark tref je op Goeree-Overflakkee drie mooie binnenzwembaden aan. Dit zijn: 't Zuiderdiep in Stellendam, de Staver in Middelharnis en Port Zèlande op de Brouwersdam. 

Tip 5. Ga op herfstrit met de RTM

Ouddorp heeft een trammuseum waar je zodra je er binnenstapt gelijk terug in het verleden stapt. Het museum leert je alles over het vervoer van vroeger op de Zuid-Hollandse eilanden. In het museum is, naast veel te leren over de geschiedenis van de RTM, ook veel te zien en te doen. Zo kun je een oud postrijtuig van binnen zien en zijn gerestaureerde trams van binnen te bekijken. Speciaal tijdens de herfstvakantie kun je ook mee op herfstrit. Lees hier meer over de data en mogelijkheden.   

Tip 6. Speel een spelletje

Viert u de herfstvakantie met meerdere personen? Dan is het heerlijk om op de koude, regenachtige en de wat guurdere herfstdagen samen een spelletjesmarathon te houden. Dit kan zowel met moderne games als met traditionele boordspellen. Heb je nog geen spellen of wil je een keer een nieuw spel uitproberen? Dit tippen wij als de 5 leukste spellen voor op vakantie

herfstvakantie

Tip 7. Schrijf eindelijk je eigen roman of lees er eentje

De herfsvakantie is nu echt zo'n uitgelezen moment om productief te zijn en dingen te doen waar je anders niet aan toekomt.  Als je altijd al een roman hebt willen schrijven, maar hier door tijdgebrek nooit aan toe bent gekomen dan is de herfstvakantie hét moment om toch een keer te starten. In een week kun je, zonder veel afleiding, enorm veel pagina's schrijven. Ook als je normaal gesproken niet toekomt aan lezen dan leent de herfstvakantie zich hiervoor. Maak het jezelf comfortabel in ons vakantiehuisje en lees in één keer die dikke pil uit! 

Tip 8. Ravotten in de bladeren

Wil je als gezin met jonge kinderen op herfstvakantie? Dan is het sowieso fijn om niet te ver te hoeven reizen. Bovendien biedt Ouddorp en omgeving kinderen in de herfst heel veel om zich mee te vermaken. Alleen al de vele bladeren om in te ravotten bieden urenlang speelplezier. 

herfstvakantie

Tip 9. Herfstwandelingen

Haal een frisse neus door in de bossen of in de duinen te gaan wandelen. Kleed je goed aan om te voorkomen dat je het onderweg koud krijgt. Let tijdens de wandeling op de prachtige herfstkleuren van de bladeren van de bomen en stuiken in de duinen, want hier zijn de schitterendste vakantiefoto's van te schieten. Ook groeien er genoeg Instagram-waardige paddenstoelen en kun je, zeker met kinderen, op jacht gaan naar eikeltjes en kastanjes. Zo sprokkel je onderweg zelf de herfst bijeen. 

Tip 10. Gewoon lekker even uit(waaien) 

Even een andere omgeving zien en even los zijn van de dagelijkse sleur. In de zomervakantie waarderen we dit enorm, maar waarom blijven we dan in de herfstvakantie thuis? Je hoeft niet ver weg, maar juist dichtbij en in eigen land is het mogelijk om rust vinden. Het strand is hiervoor de perfecte locatie, want het strand is en blijft leuk. Het doel is alleen anders in dit seizoen. Nu moet je niet gaan met als doel om te gaan zwemmen of om op het strand te gaan zonnen, maar kun je meer gaan om lekker uit te waaien en om lekker over het strand te wandelen. 

herfstvakantie

Wil je nu direct een accomodatie voor deze herfstvakantie boeken? Dat kan door op onderstaande button te klikken en vervolgens een beschikbare accomodatie uit te kiezen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. 

 

Boek lastminute uw vakantiewoning of  Neem contact op