Tiengemeten

Genieten van een mooi landschap, vogels, de rust en een museum bezoeken? Welkom op Tiengemeten. Het eiland waar dit allemaal mogelijk is.

Wat is tiengemeten?
Men vermoedt dat Tiengemeten, een eilandje in het Haringvliet, in de 17e eeuw is ontstaan. Waarschijnlijk was de drooggevallen zandplaat tien gemet groot. Één gemet is een halve hectare. Om deze reden zou Tiengemeten aan zijn naam zijn gekomen. Nu is Tiengemeten ongeveer 1000 hectare groot. Het eiland was eerst een landbouwgebied, de laatste boer heeft in 2006 het eiland verlaten. Nu is het eiland omgevormd naar een natuureiland. De geschiedenis is nog steeds goed zichtbaar op Tiengemeten, historische gebouwen zijn behouden en hersteld. Ook zorgt de varitie in landschappen voor een groot rijkdom aan planten en dieren.

Natuurmonumenten werkt samen met de overheid en andere partijen aan een meer natuurlijke delta. Op het eiland ervaart u wat Ecologische Hoofdstructuur oplevert, voor zowel de mens als voor de natuur.

Wat kun je er doen en hoe kom je er?
Om op Tiengemeten te komen moet u met de veerdienst. Dit kan vanaf Zuid-Beijerland. De haven van Tiengemeten is met buslijn 810, de TienBus, goed bereikbaar. Deze lijn zorgt voor een verbinding tussen het overstappunt Numansdorp A29 en de haven van Veerdienst Tiengemeten.

Op Tiengemeten kunt u een hoop doen. Er zijn verschillende wandelroutes van drie tot en met 10 kilometer. Enkele voorbeelden van activiteiten die u op Tiengemeten kunt doen zijn onder andere:  fietsen huren, bezoekerscentrum Tiengemeten of het Rien Poortvliet Museum Korendijk bezoeken, een verjaardagsfeestje geven, genieten van de mooie natuur en dieren zien. Daarnaast kunt u ook zelf uw boot aanleggen in de haven.

Kom bij op Noordzeepark
Zo’n dagje op Tiengemeten kan veel energie vergen. Daarom zorgt Noordzeepark dat u heerlijk kunt uitrusten op ons park in ruime vakantiehuizen. U kunt bij ons één nacht overnachten zodat u niet gelijk helemaal naar huis hoeft te rijden, ook kunt u natuurijk langer op ons park verblijven. Heeft u interesse? Boek een accommodatie op Noordzeepark.

Boek direct uw vakantiewoning

Haringvliet 067

Klasse 2. TOP

Gemoedelijke woning in een rustige zijstraat.

€473
3 Slaapkamers 6 personen
Bekijk woning

Haringvliet 085

Klasse 5. Standard

Deze geschakelde bungalow heeft een garage en ligt  vrij vooraan in het park.

€403
3 Slaapkamers 6 personen
Bekijk woning