6 leuke dingen om te doen in Ouddorp

Ben je dol op watersport en houd je van actieve vakanties? Of wil je juist rustig een tintje krijgen op het strand terwijl je geniet van een heerlijk verkoelend drankje? Een strandvakantie in Ouddorp heeft voor elk wat wils! Dit zijn zes leukste activiteiten om te doen:

1. Zonnen en zwemmen

Het prachtige kilometerslange Noordzeestrand biedt voldoende plek om te relaxen. Werk je tintje bij onder het genot van een drankje, terwijl de kids lekker ravotten op het strand. Tussen het zonnen door kun je een verfrissende duik nemen in de zee. Wist je dat het gebied bekend staat om het bijzonder schone water? Goeree-Overflakkee is benoemd tot één van de beste duurzame kustbestemmingen wereldwijd.

Tip: wil je even van het strand af? Pak dan een terrasje bij één van de vele strandtenten aan het Noordzeestrand. Strandpaviljoen Paal 10 heeft de titel van beste terras van Nederland bemachtigd en is een echte aanrader.

2. Fietsen en wandelen

Naast het Noordzeestrand kunt u in de omgeving van het Noordzeepark verschillende natuurgebieden bezoeken, zoals De Slikken van Flakkee, de Kwade Hoek, Hompelvoet, het Grevelingenmeer en de Kop van Goeree. Deze prachtige natuurgebieden zijn ideaal voor lange wandelingen of mooie fietstochten. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes beschikbaar, ook kunt u fietsen huren bij de receptie van Noordzeepark.

3. Surfen

Niet alleen op het strand is er van alles te doen, maar ook op het water is het een drukke boel. Watersporten zoals windsurfen, kitesurfen en golfsurfen zijn enorm populair aan de kust van Goeree-Overflakkee. Het is mogelijk om (gratis) dichtbij het water te parkeren, zo hoef je niet ver te sjouwen met de spullen. Ideaal! Benieuwd naar het strand? Bekijk dan de livebeelden van de webcam die door Beachclub Natural High geplaatst is.

4. Blokarten

Hou je wel van een sportieve uitdaging? Dan is blokarten misschien wel iets voor jou. Blokarten (ook wel strandzeilen genoemd) staat garant voor actie en avontuur! Onder begeleiding van professionele instructeurs scheur je binnen no-time over het strand aan de Brouwersdam in Ouddorp. Blokarten is leuk voor jong en oud en is vrij gemakkelijk om onder de knie te krijgen.

5. Beachsportvelden

Is er een keer wat minder wind of sport je liever op het strand? Dan zijn er ook drie vaste beachsportlocaties te vinden aan de Brouwersdam en op het strand in Ouddorp, waar je gezellig beachvolley, beachsoccer en beachtennis kunt spelen.

6. Een hapje eten en winkelen

Is het weer een keer wat minder? Ga dan een dagje winkelen in Ouddorp. Hoewel Ouddorp meer bekend staat om het strand en watersport, kun je er ook gezellig winkelen. Het winkelcentrum van Ouddorp heeft ruim 50 winkels. Een bijkomend pluspunt is dat het parkeren altijd gratis is. Wil je tussendoor een hapje eten of drinken? Bezoek dan het best bewaarde geheim van Ouddorp In de Keulse Pot voor een heerlijke maaltijd. Liever alleen wat lunchen of een drankje doen? Dan is het hippe Happerij 't Schouwtje of het café In d’ Groene Lanteern een aanrader! Ook kun je genieten van een heerlijk ijsje bij Wesley’s Ijssalon. Heerlijk!

Nieuwsgierig geworden naar Ouddorp? Bekijk dan onze huisjes en boek snel je welverdiende strandvakantie!